ep archivo   ignacio galan
IBERDROLA - Archivo

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i Iberdrola han signat un acord nou per accelerar la transició energètica d'Itàlia mitjançant el desenvolupament de noves plantes d'energia renovable. El Banc de la UE ha concedit a l'elèctrica un préstec verd de 150 milions d'euros per construir-hi una cartera de projectes eòlics i fotovoltaics amb una capacitat total d'uns 400 megawatts (MW), segons ha comunicat la companyia.

  • 13,57€
  • -0,88%

Aquestes noves instal·lacions produiran energia verda i competitiva equivalent al consum mitjà de fins a 260.000 llars. Els projectes suposaran una inversió total de més de 300 milions dʻeuros.

"El BEI finançarà plantes petites i mitjanes, solars fotovoltaiques i eòliques i les seves instal·lacions de connexió. Aquests projectes es troben principalment a zones del sud d'Itàlia, regions de cohesió per la Unió Europea", ha detallat Iberdrola.

El finançament també inclourà infraestructures auxiliars com ara carreteres d'accés, subestacions i interconnexions. Aquestes inversions no només augmentaran la generació d'energia neta, sinó que també milloraran la seguretat del subministrament.

Les inversions que s'escometran sota aquest acord permetran impulsar el creixement econòmic i l'ocupació de les regions. "En conjunt, les noves infraestructures crearan llocs de treball d'aproximadament 600 persones a l'any durant la fase de construcció", ha explicat l'entitat.

La vicepresident del BEI, Gelsomina Vigliotti, ha declarat que "per al Banc del Clima de la UE és prioritari garantir el finançament que asseguri un subministrament d'energia resilient i sostenible. Ens complau col·laborar amb Iberdrola en el desenvolupament de les primeres plantes renovables a Itàlia, i el nostre compromís a la consecució d'objectius climàtics".

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, per part seva, ha assegurat que "aquest nou préstec verd subscrit amb BEI permet incrementar la nostra contribució a una Europa capaç d'assolir els seus objectius climàtics i augmentar la seva autonomia energètica. El lideratge del Banc Europeu d'Inversions és essencial per aconseguir-ho".

L'empresa ja compta amb una cartera de projectes de gairebé 3.000 MW, entre ells un parc fotovoltaic de 23 MW ja operatius i 4 projectes autoritzats més propers a començar la construcció per un total de 116 MW.

Segons el que ha donat a conèixer l'elèctrica, amb aquest finançament, “continua consolidant el seu lideratge en finançament sostenible. Al tancament del setembre, l'import net del deute d'Iberdrola pujava fins als 44.293 milions d'euros i l'actual operació de bons verds del món amb més de 16.000 milions d'euros; al voltant de la mateixa quantia en línies de crèdit ESG; paper comercial per 5.000 milions, i al voltant d'uns 3.000 milions en préstecs i finançament estructurat”. En tots els casos, de caràcter sostenible.

Noticias relacionadas

contador