iberdrola banco mundial 2024
Iberdrola

El Banc Mundial, a través del seu braç d'inversió al sector privat -Corporació Financera Internacional (IFC, per les sigles en anglès)- i Iberdrola han signat un préstec lligat a criteris ESG (mediambientals, socials i de govern corporatiu) de 300 milions d'euros per a projectes renovables a països dependents dels combustibles fòssils, com el carbó, entre ells, el Marroc, Polònia i el Vietnam.

  • 13,67€
  • 0,22%

De l'import acordat, 170 milions d'euros ja tenen una destinació compromesa: finançar projectes d'energia eòlica terrestre a Polònia, segons ha informat Iberdrola en un comunicat. A més, les dues institucions continuen analitzant opcions de col·laboració per donar suport al desenvolupament de nous projectes d'energies netes innovadores a països emergents, com ara generació eòlica marina i hidrogen verd, ha dit l'elèctrica.

El préstec actual està subjecte al compliment de dos objectius ESG estratègics per al grup. El primer objectiu és reduir les emissions absolutes, directes i indirectes, de gasos d'efecte hivernacle de l'empresa en més d'un 60% per al 2030 respecte a la línia base del 2020, incloent-hi els abastos 1, 2 i 3, procedents de les operacions de la companyia, dels clients i de les cadenes de subministrament. El segon objectiu és més que duplicar la capacitat instal·lada d'Iberdrola per al 2030, que al tancament del tercer trimestre del 2023 superava els 41.000 MW nets.

L'operació s'emmarca en l'aliança signada el maig de l'any passat per fomentar la transició energètica a països emergents. Aleshores es va formalitzar un préstec verd i vinculat a objectius de sostenibilitat de 150 milions de dòlars -uns 136 milions d'euros- per finançar millores de digitalització i eficiència energètica a les xarxes de distribució elèctrica operades per la filial brasilera d'Iberdrola. Abans, el 2022, IFC ja havia concedit a Neoenergia un préstec per 115 milions de dòlars.

"Aquest préstec permetrà que Iberdrola continuï contribuint a la transició energètica, la descarbonització i l'electrificació de països en desenvolupament, encara molt dependents dels combustibles fòssils. A més, consolida IFC com un dels nostres grans aliats en el finançament de projectes renovables", José Sainz Armada, director de Finances, Control i Desenvolupament Corporatiu d'Iberdrola, ha assegurat.

Noticias relacionadas

contador