ep archivo   edificio de iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola i l'Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls de la Mobilitat Elèctrica (AEDIVE) han signat un acord per crear una aliança per a l'electrificació del transport pesant per carretera a Espanya. La iniciativa cerca accelerar la descarbonització del transport pesat per carretera i combatre el canvi climàtic. Alhora, pretén millorar l'"eficiència en el consum de combustible, limitar-ne l'alt consum, i disminuir el cost per als operadors logístics i per al país", ha assenyalat la companyia energètica en un comunicat.

  • 12,28€
  • 0,78%

Iberdrola i l'Aliança de consellers delegats per a la Recuperació, Reforma i Resiliència d'Europa (CEO Alliance For Europe) han assenyalat la necessitat que "totes les empreses de la cadena de valor del transport pesant de mercaderies s'hi uneixin, identifiquin els colls d'ampolla i en proposin les solucions que permetin accelerar l'electrificació del transport per carretera”.

En aquest sentit, s'ha convertit en la primera aliança que reuneix tots els sectors implicats en l'electrificació del transport pesant per carretera, ja siguin fabricants, infraestructura de recàrrega, operadors logístics o clients finals. L'objectiu és establir una col·laboració estratègica entre els seus membres i "posicionar la indústria espanyola com a tractora en l'electrificació, més específicament, al transport de mercaderies per carretera".

A més, la iniciativa pretén desenvolupar un full de ruta i servir com a palanca per adaptar i accelerar la regulació necessària per a la consecució dels objectius de descarbonització.

El pla s'ha presentat en un esdeveniment a les oficines d'Iberdrola a Madrid on han assistit més de 100 representants d'administracions públiques, organitzacions sectorials i empreses vinculades a tota la cadena de valor del sector del transport pesant de mercaderies.

Agustín Delgado, director d'Innovació i Sostenibilitat del Grup Iberdrola, ha destacat que conduir un camió elèctric "serà més barat que un de gasoil en aproximadament cinc anys". Així, ha recordat que la UE ha aprovat recentment una legislació sobre el transport pesant per carretera, "que suposa un enorme repte per a transportistes, companyies logístiques i empreses energètiques", i per això l'aliança "contribuirà que tots puguem buscar, de forma conjunta, solucions que permetin una reeixida electrificació del transport pesant a Espanya amb beneficis per a la competitivitat d'un sector clau a l'economia espanyola”.

El director general d'AEDIVE, Arturo Pérez de Lucia, ha assenyalat que “aquesta aliança, que serà gestionada al mercat ibèric per AEDIVE, busca optimitzar l'impuls de tota la cadena de valor industrial, tecnològica i de serveis enfocada a la mobilitat elèctrica a transport pesat de mercaderies i accelerar l'avenç cap a l'electrificació d'un sector clau en la mobilitat rodada”.

Així mateix, la unió s'alinea amb la lluita contra el canvi climàtic de la Unió Europea i amb el seu objectiu que tots els països membres redueixin les seves emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, almenys, un 55% el 2030.

A la Unió Europea, el transport pesant de mercaderies representa únicament un 1% de la flota total de vehicles. Tot i això, és responsable del 25% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i del consum energètic del transport per carretera.

Noticias relacionadas

contador