ep archivo   iberdrola debera subir un 10 los salarios de 1500 trabajadores a partir de junio por
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola ha instal·lat a Valcarlos (Navarra) una bateria d'emmagatzematge connectada a la xarxa de distribució capaç d'abastir d'electricitat el poble davant de situacions de desproveïment provocades per temporals meteorològics.

  • 11,84€
  • -0,80%

D'aquesta manera, i-DE, la distribuïdora del grup Iberdrola a Espanya, continua amb el seu pla d'inversió i suport al desenvolupament i innovació de les xarxes elèctriques per aconseguir l'electrificació i la descarbonització de l'economia que permeti la independència energètica als combustibles fòssils.

Valcarlos, que amb 300 habitants és una de les zones més despoblades del Pirineu navarrès i està exposat a fortes nevades i a una complicada orografia que dificulta l'accés al poble, comptarà amb una microxarxa capaç de subministrar electricitat de manera aïllada, autosuficient, local i sostenible als seus habitants.

Així, a partir d'una bateria d'emmagatzematge i energia renovable, el poble sempre tindrà electricitat, fins i tot quan es detectin anomalies o talls produïts per fenòmens meteorològics severs.

En la construcció de la bateria, que compta amb una potència d'1,2 MW i una capacitat d'emmagatzematge de 4 MWh, hi han participat 132 persones i s'hi han emprat únicament proveïdors europeus. L'obra civil ha suposat un repte important, ja que el poble està ubicat entre muntanyes i sinuoses carreteres.

Fins ara s'havien desenvolupat diferents projectes que aconseguien millorar la qualitat de la xarxa elèctrica, com ara l'automatització de la línia, però que no resultaven la solució òptima per al poble. Aquest sistema de microxarxa suposa el millor recurs des del punt de vista social i mediambiental per assegurar el subministrament elèctric que arriba a Valcarlos a través d'única línia, l'última abans de travessar el país veí.

Noticias relacionadas

contador