iberdrola fotovoltaica murcia

Iberdrola ha anunciat aquest divendres que ha finalitzat la construcció de la seva primera planta fotovoltaica a la Regió de Múrcia i ja està començant els treballs de posada en marxa. La instal·lació, denominada FV Peñarrubia i ubicada entre Yecla i Jumilla, compta amb una potència de 50 megawatts (MW) que permetrà produir energia neta per abastir més de 25.000 llars a l'any.

  • 13,57€
  • -1,09%

En una nota, la companyia ha explicat que el projecte fotovoltaic, que ha suposat una inversió propera als 30 milions d'euros, està compost per més de 90.000 mòduls fotovoltaics que generaran més de 86.000 megawatts hora a l'any i contribuirà a evitar l'emissió de 15.000 tones de CO2.

A més, detalla que la construcció de la instal·lació 100% renovable ha suposat "una dinamització per al teixit empresarial local i comarcal, ja que ha calgut la contractació de fins a 250 operaris durant períodes punta de treball, la majoria d'ells de la zona".

Iberdrola també ha comptat amb proveïdors nacionals com Gonvarri i Ingeteam (País Basc), Omexon (Andalusia) o Tecinsa (Castella-La Manxa), cosa que ha suposat "el desenvolupament econòmic de la regió de Múrcia i a nivell nacional".

Aquesta és la primera instal·lació a construir-se com a part de l'operació signada per Iberdrola el mes de gener passat amb el fons sobirà de Noruega, Norges Bank, per convertir en una cartera de 1.265 MW eòlics i fotovoltaics a Espanya.

Noticias relacionadas

contador