ep archivo   edificio de la sede de iberdrola en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Iberdrola ha comunicat aquest dilluns que ha declarat tancada i executada la reducció de capital mitjançant l'amortització d'accions pròpies aprovada per la Junta General d'Accionistes de la societat celebrada el 28 d'abril del 2023, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 13,67€
  • 0,22%

En aquest sentit, el capital social de la companyia s'ha reduït en 154,773 milions d'euros, mitjançant l'amortització de 206.364.000 accions pròpies. El capital social resultant de la reducció ha quedat fixat a 4.680 milions d'euros, corresponents a 6.240.000.000 d'accions.

La finalitat de la reducció de capital, segons ha explicat Iberdrola, és l'amortització d'accions pròpies per coadjuvar la Política de remuneració de l'accionista de la societat i, per tant, no ha comportat la devolució d'aportacions perquè la societat és la titular de les accions amortitzades.

La reducció de capital s'ha realitzat amb càrrec a reserves de lliure disposició, mitjançant la dotació de la reserva per capital amortitzat per un import igual al valor nominal de les accions amortitzades, de la qual “només serà possible disposar amb els mateixos requisits que els exigits per a la reducció del capital social, en aplicació del que preveu l'article 335 c) de la Llei de societats de capital, el text refós del qual va ser aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2010, de 2 de juliol. La referida reserva per capital amortitzat es dotarà amb càrrec al compte de reserves disponibles denominat "Remanent", ha assenyalat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador