ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio galan en la ultima junta de accionistas celebrada en
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha comunicat aquest dijous, coincidint amb la presentació dels seus resultats, que el 65,4% dels seus accionistes han triat cobrar el dividend complementari de 0,316 euros que repartirà aquest divendres en nous títols de la companyia.

  • 11,88€
  • 0,34%

Així ha informat l'energètica en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què explica que la resta dels accionistes percebran l'esmentada remuneració en metàl·lic, que suposa un increment del 15,3% respecte al dividend abonat l'any passat.

Això sí, els accionistes que hagin decidit cobrar en accions hauran d'esperar dilluns que ve per veure incrementada la seva cartera, i és que aquesta és la data en què, tal com ha anunciat Iberdrola, començaran a cotitzar els nous títols.

La companyia destaca que l'import total brut del dividend complementari en metàl·lic és de 682,5 milions d'euros, mentre que el nombre definitiu d'accions ordinàries de 0,75 euros de valor nominal que s'emetran a l'augment de capital seran 110,3 milions. Això suposa un increment de l'1,767% sobre la xifra de capital social d'Iberdrola.

L'energètica havia donat als seus accionistes tres opcions: cobrar el dividend directament en efectiu, vendre els seus drets d'assignació al mercat, o bé obtenir noves accions alliberades del grup de manera gratuïta. No eren excloents, per la qual cosa podien triar una de les alternatives o combinar-les segons les seves preferències.

Aquells accionistes que van optar per rebre noves accions del grup de manera gratuïta van necessitar 37 drets d'assignació per obtenir un títol nou.

Cal recordar que Iberdrola ha incrementat la remuneració a l'accionista un 11,6%, fins als 0,501 euros per acció amb càrrec als resultats del 2022, ja que aquest divendres cal sumar els 0,180 euros bruts per acció distribuïts al gener en concepte de 'dividend a compte' i els 0,005 euros bruts per acció corresponents al 'dividend d'involucració'. Amb el repartiment d'aquest divendres, ja ha arribat al sòl de dividend establert per al 2025.

Noticias relacionadas

contador