iberdrola baltic eagle
Iberdrola.

Iberdrola ha rebut llum verda per iniciar la construcció del parc eòlic marí Baltic Eagle, situat al mar Bàltic (Alemanya), sent-ne el segon projecte d'aquestes característiques a la zona.

  • 13,67€
  • 0,22%

Amb una capacitat de 476 MW, Baltic Eagle serà capaç de proporcionar energia renovable a 475.000 llars i evitarà l'emissió de més de 800.000 tones de CO2 any. La fase de construcció comença després d'obtenir les aprovacions de l'Agència Federal Marítima i Hidrogràfica (BSH) d'Alemanya. El parc eòlic estarà plenament operatiu a finals del 2024.

Ubicat a 30 quilòmetres del nord-est de l'illa de Rügen, davant de la costa de Pomerània, Baltic Eagle forma part del que serà el complex eòlic marí més gran del mar Bàltic, amb una capacitat total instal·lada de més de 1.100 MW i una inversió conjunta de 3.500 milions d'euros. Aquest 'hub' està integrat també pels parcs eòlics marins de Wikinger (350 MW), engegat a finals del 2017, i Windanker (300 MW), que començarà a operar el 2026.

Actualment, la companyia ha iniciat els treballs de localització i eliminació de munició no explotada del fons marí per garantir la seguretat de les obres mentre continua avançant amb la producció dels components de les fonamentacions.

Widnar ha fabricat la primera de les 50 peces de transició amb què comptarà la instal·lació, que uneixen les torres de les turbines eòliques als fonaments. Aquest procés crearà uns 800 llocs de treball i durarà fins a finals d'any. La càrrega rumb a Alemanya està prevista per a principis del 2023.

La subestació marítima també segueix el calendari previst i s'espera el lliurament de la plataforma aquest any per instal·lar-lo a l'emplaçament. Serà utilitzada de forma conjunta per Iberdrola i 50Hertz, l'operador del sistema de transmissió al nord-est d'Alemanya i responsable de la connexió del parc eòlic marí a la xarxa.

Noticias relacionadas

contador