iberdrola parque eolico tenerife
Iberdrola

Iberdrola ha començat la construcció del parc eòlic Finca San Juan, ubicat a Arico, a l'illa de Tenerife. Amb una potència de 17,3 MW, produirà energia neta i renovable equivalent al consum de prop de 16.000 llars, xifra que suposa una població propera a l'Orotava.

  • 13,39€
  • -1,33%

La companyia ha explicat que quan el parc estigui en funcionament, la producció arribarà als 56GWh/any, evitant 28.000 tones d'emissions CO2 , o el que és el mateix, l'energia neta generada equivaldria a 260 milions de km recorreguts per un turisme elèctric i permetria estalviar 15,6 milions de litres de dièsel (4,5 piscines olímpiques).

"El nou projecte d'Iberdrola permetrà a l'arxipèlag avançar cap a la seva autonomia energètica sense dependre de tercers, amb garantia de subministrament d'energia local verda i sense emissions", ha remarcat.

Durant la seva construcció s'espera fer servir de manera directa 35 persones nacionals, de les quals el 50% seran locals.

Per a Miguel Serrano, responsable d'Iberdrola Renovables a les Canàries "aquest parc és una fita important per a l'arxipèlag, ja que contribueix a descarbonitzar l'economia amb energia local i, a més, contribueix al desenvolupament socioeconòmic de l'illa dins dels marcs mundials de reducció d'emissions i autonomia energètica".

També a Tenerife, des del 2019, Iberdrola opera el parc eòlic de Chimiche. Desenvolupat amb una agrupació de petits empresaris locals, compta amb una potència de 18,3 megawatts (MW). Actualment, el parc proveeix d'energia neta una població equivalent a 15.000 llars i evita l'emissió de 33.000 tones de CO2 a l'any.

Des del 2023, Iberdrola opera la seva primera planta fotovoltaica a les Canàries. Amb 7 MW, Llanos Pelos III, a Fuerteventura, permet proveir d'energia neta més de 4.000 llars. La planta ha rebut el Segell de Sostenibilitat de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF) per totes les mesures ambientals empreses en el projecte.

Noticias relacionadas

contador