ep planta de iberdrola de hidrogeno verde
NACHO MARTIN

Iberdrola ha col·locat aquest dimarts una emissió de bons verds, amb venciment a deu anys, a l'euromercat per un import total de 850 milions d'euros, ha informat la companyia. A més, segons informa Expansión, podria tancar una aliança estratègica amb la divisió de renovables del fons sobirà d'Abu Dhabi, Masdar, per a la venda del 49% del parc eòlic marí Baltic Eagle, que és a Alemanya.

  • 13,67€
  • 0,22%

"Amb una forta demanda que ha superat els 2.000 milions d'euros, el marge de crèdit ha quedat fixat en 60 punts bàsics sobre la referència corresponent (midswap a aquest termini de deu anys), un nivell molt estret que ha permès fixar un cupó del 3,625%”, destaca la companyia.

A l'emissió hi han participat 142 inversors, distribuint-se la col·locació a França (34%), Alemanya-Àustria (21%), BeneLux (17%), Regne Unit (16%) i altres països europeus (12%).

"Les bones condicions obtingudes posen de manifest la solidesa i robustesa de la solvència d'Iberdrola, així com la confiança que els inversors hi continuen dipositant, manifestada ja en les últimes operacions del novembre del 2022 i el gener del 2023, després de la bona acollida que va tenir l'actualització del pla estratègic per al període 2023-2025, duta a terme a Londres a principis de novembre davant dels principals analistes borsaris", afegeix.

En la col·locació hi han participat vuit bancs: Barclays, Citi, Crèdit Agricole, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Sumitomo, JP Morgan i Unicaja-Kenta Capital, "en un context de mercat menys volàtil després de la certesa més gran respecte al nivell dels tipus de interès terminals a les diferents economies, tot i que encara complex".

La companyia realitza així la seva segona operació pública des del començament d'any, abans de presentar els resultats del primer semestre i després dels bons híbrids que va emetre el gener. Els fons obtinguts es destinaran a Actius Elegibles Verds, tal com es defineixen aquests al Marc de Finançament Verd d'Iberdrola.

Amb aquesta nova emissió, la companyia presidida per Ignacio Galán continua consolidant el seu lideratge en finançament sostenible, amb més de 50.000 milions d'euros de volum en operacions vives, dels quals a prop de 18.500 milions d'euros són bons verds (incloent-hi aquesta nova operació de 850 milions d'euros)”, conclou Iberdrola.

POSSIBLE ALIANÇA AMB ABU DABI

Sobre la possible aliança amb Abu Dhabi, els experts de GVC Gaesco comenten que "s'uneix a les últimes realitzades amb altres fons, cosa que està en l'estratègia de l'empresa d'aconseguir fons per a les fortes inversions".

Per part seva, els experts de Bankinter ho consideren "bones notícies", ja que, "en concretar-se l'acord, es tractarà del tercer que pacta Iberdrola amb un gran fons sobirà des que es va presentar el seu pla estratègic".

Noticias relacionadas

contador