ep planta de iberdrola de hidrogeno verde
NACHO MARTIN

El consell d'administració d'Iberdrola ha aprovat aquest dimarts l'abonament d'un dividend flexible, pel qual els tenidors d'accions podran optar entre nous títols de l'empresa o una retribució en metàl·lic, per un import que la companyia estima com a mínim, 0,310 euros per acció, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 13,62€
  • 0,67%

Els accionistes de la societat rebran un dret d'assignació gratuïta per cada títol de la companyia que posseeixin, i aquests drets seran negociables a la borsa entre el 7 i el 20 de juliol de 2023. Finalitzat aquest període, els drets d'assignació gratuïta als quals no s'hagi renunciat es convertiran automàticament en accions de nova emissió de la companyia.

La companyia té previst anunciar el 5 de juliol la quantia concreta de la retribució en metàl·lic, tot i que estima que no serà inferior als 0,310 euros per acció, i també determinarà la quantitat de drets d'assignació gratuïta necessaris per rebre una acció nova.

"Si cal, la societat (o, alternativament, alguna societat del seu grup, algun dels accionistes o un tercer) renunciarà al nombre de drets d'assignació gratuïta que calgui perquè el nombre d'accions noves sigui un nombre enter i no una fracció", ha destacat la companyia.

Per poder dur a terme aquest dividend, Iberdrola executarà una ampliació de capital social totalment alliberat a càrrec de reserves mitjançant l'emissió d'accions ordinàries per assignar-les gratuïtament als accionistes de la societat. El valor de mercat de referència màxim de l'augment de capital serà de 2.275 milions d'euros i aquest podria ser executat dins del termini d'un any a comptar de la seva aprovació.

Les accions de la societat es negociaran amb dret a participar al sistema de dividend fins al 6 de juliol, i el dia 20 del mateix mes finalitzarà el període comú d'elecció i el període de negociació dels drets d'assignació gratuïta, mentre que el abonament de l'import en metàl·lic es realitzarà el 28 de juliol.

Noticias relacionadas

contador