ep archivo   parque eolico marino
ACCIONA - Archivo

Iberdrola segueix amb un ull posat en Àsia-Pacífic i continua amb la seva expansió a la regió. De fet, aquest dimecres ha anunciat la firma d'un acord amb el grup suís d'energies renovables Stream Invest Holding AG i amb Triconti ECC Renewables pel qual s'assegura una opció per entrar a cinc projectes eòlics-marins a les Filipines, tal com ha informat en un comunicat.

  • 13,99€
  • -0,57%

Tots es troben en un estat primerenc de desenvolupament, encara que ja han aconseguit les primeres autoritzacions del Ministeri d'Energia del país perquè es duguin a terme.

Aquest acord permetrà a Iberdrola participar en els projectes juntament amb Triconti ECC Renewables, el major promotor eòlic independent de les Filipines. Aquesta aliança obre l'oportunitat perquè la companyia espanyola entri en un nou mercat eòlic-marí que compta amb bones perspectives de creixement a les properes dècades.

El conjunt dels cinc parcs eòlics tindrà una capacitat de 3,5 GW, que ajudaran a les Filipines a complir el Programa d'Energies Renovables per al 2020-2040, on s'estableix l'objectiu de generar un 35% d'electricitat amb renovables el 2030 i un 50% el 2040.

Iberdrola sosté al comunicat que les Filipines és una de les economies més dinàmiques de la regió d'Àsia-Pacífic, posant d'exemple les previsions de creixement superiors al 6% anual i una demanda d'electricitat que també pujarà un 6% cada any fins al 2040.

Aquest acord se suma a altres operacions al sector eòlic marí realitzades per la companyia durant els darrers anys que han permès el desenvolupament de parcs eòlics al mar Bàltic (Wikinger, Windanker, Baltic Eagle), al mar del Nord (East Anglia ONE, Flagship), el mar d'Irlanda (West of Duddon Sands), la costa de Massachusetts (Vineyard Wind, Park City Wind, Commonwealth Wind) i la costa de Bretanya a França (Saint Brieuc). Iberdrola té actius operatius, projectes en curs i altres desenvolupaments en fase inicial d'aproximadament 35 GW al Regne Unit, Estats Units, Alemanya, França, Polònia, Suècia, Noruega, Taiwan, Japó, Corea i Brasil.

"Iberdrola està fermament compromesa amb el benestar econòmic i social de les comunitats on opera i té un ampli historial de responsabilitat social, havent establert sòlides relacions amb sindicats i indústries als països on és present amb l'objectiu de crear cadenes de subministrament locals, forts i sostenibles", conclou l'escrit.

Noticias relacionadas

contador