El conseller delegat d'International Airlines Group (IAG), Luis Gallego, ha explicat aquest dimecres que el grup d'aerolínies segueix interessat a adquirir el 100% d'Air Europa, tot i que ha admès que l'operació “igual no es pot fer”.
- 2,87€
- 1,06%
"Si no es pot fer, tenim una altra estratègia per veure com creixem a la regió", ha admès Gallego en un esdeveniment del diari El Economista, que ha subratllat que la intenció d'IAG “és seguir per tenir el 100% (de Air Europa), no és tenir una posició financera”.
Així mateix, ha reconegut que aquesta és l'única operació en què estan treballant en aquests moments i que, si no fructifiquen, haurien de posar en marxa una altra estratègia per veure “com créixer a la regió ia Sud-amèrica”.
Gallego ha recordat que els acords es remunten al novembre del 2019, quan es va pactar la compra per 1.000 milions d'euros, però els efectes de la pandèmia els van deixar sense “més remei” que renegociar-ne el preu. El CEO d'IAG ha assegurat que la intenció d'adquirir Air Europa és “adequat per a tothom: per a Madrid, per a Espanya i per competir a la lliga europea”.
En aquest sentit, preguntat sobre una possible incorporació l'aerolínia portuguesa TAP al grup, Gallego ha recalcat que no sap “el que passarà amb TAP” i ha recordat que IAG sempre té altres operacions “al radar”, com la de Norwegian, que finalment no va arribar a bon port.
TORNADA AL BENEFICI
D'altra banda, el conseller delegat d'IAG ha assenyalat que estan “confiats” que l'any serà positiu “i guanyarem diners i tindrem caixa”, tot i seguir en pèrdues durant els primers sis mesos del 2022. A aquest sentit, Gallego ha assenyalat que el grup disposa de cobertures de combustible que alenteixen l'impacte de la inflació, tot i que és un efecte que es farà notar passat un temps.
A més, Gallego ha explicat que l'objectiu prioritari del grup és pagar el deute, amb un primer pic el 2026, i continuar invertint en nous avions. Així, ha assenyalat que "no té sentit lligar les pujades salarials a l'IPC en un moment en què està disparat" perquè seria un cas de "pa per avui i gana per demà". "Cal fer les coses amb consciència", ha afirmat.
Pel que fa a la vaga de tripulants de cabina de passatgers (TCP) d'Iberia Express, ha explicat que hi ha línies vermelles que posarien en perill el desenvolupament econòmic d'una empresa, i per això hi ha acord que no poden acceptar. Amb tot, Gallego ha assenyalat que el problema ara mateix és amb els salaris del personal de terra, ja que han perdut competitivitat davant la inflació, i per això a British Airways s'ha arribat a un acord per elevar el nivell d'entrada.