ep archivo   imagen de iag cargo
IAG CARGO - Archivo

IAG, l'aerolínia matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, és el valor més baixista de l'IBEX 35 aquest dilluns, a causa de la guerra que ha esclatat aquest cap de setmana entre Israel i Palestina.

IAG

  • 2,04€
  • -1,02%

IAG cedeix posicions al costat d'altres aerolínies europees importants, com ara Ryanair, Lufthansa o AirFrance-KLM, que es veuen afectades per la pujada del preu del petroli, el possible tancament d'espais aeris i la incertesa sobre l'evolució del conflicte bèl·lic.

Per exemple, les cancel·lacions de vols a Israel ja han tingut lloc durant el cap de setmana per part de companyies com Iberia i Air Europa. Altres valors espanyols associats al turisme i els viatges, com Meliá Hotels i Amadeus, també registren descensos, encara que de menys intensitat.

Els experts de Renta 4 destaquen "un risc geopolític a l'alça després de l'atac per sorpresa de Hamàs a Israel, que s'ha traduït en una declaració oficial de guerra per part del primer ministre israelià", i es mantenen "pendents de les conseqüències que això pugui portar".

Aquests analistes afegeixen que "els primers efectes es deixen notar en el preu del cru, que aquest matí ha arribat a avançar un 5% pels temors de disrupcions en l'oferta".

En aquest sentit, indiquen que "Iran, amb a prop d'un 5% de la producció global de cru, podria estar darrere de l'atac, segons WSJ".

D'altra banda, consideren que la guerra suposa "un cop a l'acord entre Israel i Aràbia Saudita", que estava mediant els Estats Units entre les dues nacions i que tenia moltes possibilitats de prosperar en els darrers temps.

contador