IAG ha avançat aquest dijous al mercat els seus resultats preliminars per al tercer trimestre, que llancen una disminució interanual dels ingressos del 83%, fins als 1.200 milions d'euros, i pèrdues, abans de partides excepcionals, per valor de 1.300 milions d'euros, en contrast amb el benefici de 1.425 milions d'euros del mateix període de 2019.
- 3,69€
- 1,18%
Noticia relacionada
Las últimas subidas de IAG: un simple 'pull back' y nada más
El grup, que s'ha vist molt afectat per la crisi sanitària, va reduir un 78,6% en el tercer trimestre la capacitat, expressada en termes de seients-quilòmetres oferts, en tant que el trànsit de passatgers, mesurat en termes de passatgers per quilòmetre transportats, es va desplomar un 88%.
El coeficient d'ocupació, mentrestant, es va reduir 38,8 punts aquest trimestre, fins al 48,9%, d'acord amb les dades que la companyia ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i que suposen un avanç dels quals publicarà el 30 d'octubre.
IAG va anunciar el 10 de setembre una reducció de capacitat de -74% a -78% en el tercer trimestre de 2020 i de -46% a -60% en el quart trimestre com a resultat de l'estabilització de les reserves després de la reintroducció dels requisits de quarantena per part de diversos governs europeus.
No obstant això, reconeix que les reserves recents "no han evolucionat com s'esperava prèviament" per les mesures addicionals implementades per molts governs europeus en resposta a la segona onada de contagis de coronavirus, incloent-hi un augment dels confinaments locals i l'extensió dels requisits de quarantena als viatgers per part d'"un nombre creixent de països".
Al mateix temps, assenyala que les iniciatives dissenyades per a reemplaçar els períodes de quarantena i augmentar la confiança del client a reservar i viatjar, com els corredors aeris, "no han estat adoptades pels governs tan ràpidament com estava previst".
RETALLA LA SEVA PREVISIÓ DE CAPACITAT PER AL QUART TRIMESTRE
D'aquesta manera, i en resposta a l'"alta incertesa" en l'entorn actual, IAG preveu ara que la capacitat en el quart trimestre no sigui superior a un 30% en comparació amb l'any passat.
"Com a resultat, el grup ja no espera aconseguir el punt d'equilibri en termes de fluxos d'efectiu nets de les activitats d'explotació durant el quart trimestre de 2020", subratlla el hòlding que agrupa a Ibèria, British Airways (BA), Vueling i Aer Lingus.
El grup ha destacat que la seva posició de liquiditat "continua sent sòlida", ja que a tancament de setembre comptava amb una liquiditat total d'uns 6.600 milions d'euros, dels quals prop de 5.000 milions d'euros es corresponen amb efectiu, equivalents d'efectiu i dipòsits remunerats, i al voltant de 1.600 milions d'euros són línies de finançament generals i d'aeronaus compromeses i no utilitzades.
Al seu torn, a principis d'octubre el grup va rebre 2.740 milions d'euros d'ingressos bruts com a resultat de l'augment de capital, de manera que la liquiditat total 'proforma', precisa, seria de 9.300 milions d'euros aproximadament.