dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

International Consolidated Airlines Group (IAG) ha comunicat el llançament d'un programa de recompra d'accions per un import màxim de 70 milions d'euros per cobrir la seva obligació de lliurament de títols a Globalia com a part de la contraprestació de l'adquisició prevista del 80 % restant del capital social emès d'Air Europa.

IAG

  • 2,03€
  • 4,72%

En un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'empresa ha explicat que, tal com es va anunciar el 24 de febrer del 2023, l'adquisició prevista d'Air Europa està subjecta a aprovacions reguladores i d'altres tipus.

"Si no es completa aquesta adquisició proposada, les accions adquirides a l'empara del Programa es podran utilitzar per satisfer les assignacions d'accions a executius i treballadors (incloent-hi els consellers executius) realitzades en virtut dels plans d'incentius basats en accions d'IAG", ha detallat.

Així mateix, ha subratllat que el nombre màxim d'accions objecte d'adquisició serà de fins a 27.064.575 títols, representatives del 0,5% del capital social de la societat a aquesta data (1 de juliol de 2024) i que les compres es realitzaran a la Borsa de Londres i les borses espanyoles.

Les accions seran adquirides a un preu que no excedirà del que resulti superior entre el preu de l'última operació independent i el preu més alt independentment oferit a la Borsa en el moment en què es faci l'operació.

Pel que fa al volum màxim per sessió borsària, ha indicat que es tractarà d'un màxim equivalent al 25% del volum migdiari de les accions negociat a la Borsa a les 20 sessions borsàries immediatament anteriors a la data d'adquisició.

El programa començarà l'1 de juliol de 2024 i acabarà no més tard del 2 d'agost de 2024, llevat que la societat o Goldman Sachs ho rescindeixin en cas que qualsevol circumstància així ho aconselli o requereixi.

En aquest sentit, cal destacar que Goldman Sachs (i/o qualsevol dels seus delegats) realitzarà les compres d'accions per compte de l'empresa (actuant com a principal sense risc i no com a agent) i prendrà totes les decisions de compra de manera independent i sense ser influenciat per la societat.

Les accions adquirides a l'empara del Programa es mantindran amb autocartera.

Noticias relacionadas

contador