ep iag
EUROPA PRESS - Archivo

IAG

2,50€
  • 0,05€
  • 1,84%

IAG, el grup d'empreses que agrupa Iberia, British Airways (BA), Vueling, Aer Lingus i la marca LEVEL, va registrar un benefici net de 1.814 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un descens del 27,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

El benefici de les operacions abans de partides excepcionals va arribar als 2.520 milions d'euros, un 9% inferior al del mateix període de 2018, segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IAG espera que, als nivells actuals de preu de combustible i tipus de canvi, el benefici de les operacions abans de partides excepcionals el 2019 sigui 215 milions d'euros inferior al de 2018 proforma (3.485 milions d'euros).

A tipus de canvis constants, s'espera que l'ingrés unitari de passatge sigui lleugerament inferior al registrat l'any anterior i que el cost unitari excloent-ne el combustible millori respecte a l'exercici passat.

Per la seva banda, el benefici d'IAG després d'impostos i abans de partides excepcionals va ascendir fins al setembre a 1.814 milions d'euros, un 6% menys que durant els nou primers mesos de 2018.

Els ingressos totals de la companyia aèria van arribar als 19.399 milions d'euros entre gener i setembre, xifra que suposa un augment del 5,7% en relació amb el mateix període de l'any passat.

El conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, ha subratllat que són uns "bons resultats subjacents". "Com vam indicar el setembre, els nostres resultats s'han vist afectats per la vaga convocada pel sindicat de pilots Balpa i altres incidències, com l'amenaça de vaga per part dels empleats de l'aeroport de Heathrow", va assegurar el directiu.

A més, va explicar que la seva factura de combustible va augmentar 136 milions d'euros durant el trimestre, amb un augment dels costos unitaris de combustible del 4,2% a tipus de canvi constants.

"A tipus de canvi constants, els ingressos unitaris de passatge van disminuir un 1,1% mentre que els costos unitaris excloent-ne el combustible van augmentar un 1,1%", va declarar Walsh.

El consell d'administració d'IAG va aprovar ahir la distribució d'un dividend en efectiu per un import brut de 0,145 euros per acció. El pagament s'abonarà a partir del 2 de desembre, amb un import net de 0,11745 euros, segons va detallar el grup aeri.

El dividend anual de l'exercici 2018 va ser de 0,31 euros, entre l'abonat el passat desembre i un altre addicional, cosa que va suposar un import total de 615 milions d'euros.

FORT CREIXEMENT D'IBERIA

El grup IAG espera un fort creixement de la capacitat d'Iberia per al quart trimestre i per al conjunt de l'any. Així durant la presentació de resultats del tercer trimestre de l'any el grup d'empreses estima que l'aerolínia presidida per Luis Gallego incrementarà la seva capacitat un 5% durant el quart trimestre de l'any, i elevarà fins al 7,8% per al conjunt d'any.

El major increment del grup es preveu per LEVEL que espera incrementar un 32,1% la seva capacitat durant l'últim trimestre de l'any i del 85% en el conjunt de 2018.

En el cas de British Airways s'espera una caiguda del 0,2% de capacitat durant aquest últim trimestre amb un creixement del 0,7% l'any. Per Air Lingus l'increment esperat és de l'1% durant el trimestre i del 4,3% l'any, mentre que Vueling espera un lleu increment del 0,3% durant el trimestre i del 3% en el conjunt de l'any.

En global el grup d'empreses aeri confia en finalitzar l'any amb un increment de capacitat del 4% en un any durant el qual l'increment de la capacitat s'ha anat disminuint a mesura que passaven els trimestres. Així als increments del 6,1% durant el primer trimestre, el van seguir el 5,4% durant el segon, del 2,8% durant el tercer i de l'1,9% durant el quart.

El passat 26 de setembre el grup aeri anunciava una actualització de les seves perspectives de negoci per a 2019. En elles s'estimava que el creixement en capacitat, mesurat en seients per quilòmetre ofert (AKO), per al quart trimestre de l'any se situaria al voltant d'un 2%, xifra que suposava una reducció en el creixement planejat prèviament d'1,2 punts percentuals, i per al conjunt de l'any el creixement seria d'un 4%, comparat amb un 5% anteriorment.

Noticias relacionadas

contador