ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

El grup d'aerolínies IAG ha culminat amb èxit el seu procés d'ampliació de capital per valor de 2.741 milions d'euros, segons ha explicat la companyia en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IAG

  • 2,56€
  • 0,16%

En concret, la societat ha rebut acceptacions respecte a les 2.979,44 milions d'accions noves que té previst emetre, per la qual cosa s'ha aconseguit el 100% del total d'accions que s'emetran en el marc de l'ampliació de la capital.

Durant el període de subscripció preferent, que va acabar el 26 de setembre, es van subscriure un total de 2.763,52 milions d'accions, representatives del 92,75% dels nous títols que estava previst d'emetre.

Posteriorment, es van sol·licitar un total de 6.302 milions d'accions addicionals, representatives del 211,53% de les accions noves. Atès que aquestes peticions van superar el nombre d'accions sobrants, el banc agent va dur a terme una distribució prorratejada, com figurava al fullet de l'operació.

IAG ha informat que el 2 d'octubre atorgarà l'escriptura pública de l'ampliació de capital de manera que quedi inscrita en el Registre Mercantil el 5 d'octubre. D'aquesta manera, el 7 d'octubre, les accions noves començaran a cotitzar a les Borses espanyoles i al Mercat Principal de la Borsa de Londres.

La companyia aèria també ha explicat que, atès que l'ampliació de capital s'ha dut a terme d'acord amb la legislació espanyola, els accionistes que no hagin actuat en el període de subscripció preferent no rebran cap compensació pels drets de subscripció que no hagi exercit o que hagin caducat.

contador