- La matriu d'Iberia, British Airways, Vueling i Air Lingus aposta per la companyia després de la seva bona experiència amb Level
- D'altra banda, manté les previsions de cost de combustible per a aquest any
El hòlding d'aerolínies IAG es va reunir divendres passat amb els analistes. Un 'roadshow' centrat en explicar les seves previsions de passatgers, dades financeres i, a més, alguns detalls més sobre el seu interès de compra de Norwegian.
- 2,54€
- -0,24%
Encara que els detalls tampoc van ser molts. IAG va reiterar als analistes que l'operació té un encaix estratègic per poder augmentar exposició a un segment de creixement clar i que els interessa, els vols de baix cost de llarg recorregut, després de l'experiència positiva amb Level.
En aquest sentit, la matriu d'Iberia, British Airways, Vueling, Air Lingus i Level informar que es tracta d'un negoci que genera trànsit nou i no té un efecte de caníbalització elevat. Segons els analistes de Sabadell, la valoració d'aquesta operació dependrà "òbviament del preu a pagar", però creuen que "el valor estratègic i les sinergies són evidents i a nivell financer no creiem que hagi de ser un problema", apunten.
Quant a les seves previsions d'ingressos, IAG manté el missatge optimista llançat durant la seva presentació de resultats de febrer. La companyia destaca la favorable evolució vista a l'Atlàntic Nord i Llatinoamèrica. En aquest segon mercat, està rebent bones notícies de diversos països com Brasil, Argentina o Colòmbia, encara que IAG també segueix veient forta la demanda en tots els seus països de referència a Europa.
IAG manté el missatge optimista llançat durant la seva presentació de resultats de febrer en les seves previsions d'ingressos i costos
Un dels punts claus per a les aerolínies és l'amenaça de la pujada del preu del petroli. Segons el grup d'empreses, el cost de fuel no preveu que hagi de separar-se de les previsions mostrades al febrer per 2018 i que suposa 5.100 milions d'euros aquest any. Aquesta estimació estava basat en un preu del petroli de 70 dòlars el barril.
Una altra de les qüestions que hi havia a l'aire és la polèmica de reemplaçament dels plans de pensions dels seus treballadors. El holding va anunciar a principi d'abril el tancament dels seus plans de pensions New Airways Pension Scheme (NAPS, 47% empleats) per aportacions addicionals i British Airways Retirement Pla (BARP, 53% empleats) per contribucions futures. Aquests plans seran reemplaçats per un pla de benefici flexible que incorpora un nou pla de pensions de contribució definida.
IAG confirma un impacte positiu d'aquesta estratègia al seu compte de resultats de 100 milions d'euros l'any (un 3,2% del resultat operatiu de 2017) per les menors aportacions a realitzar gràcies a l'acord assolit al març. D'altra banda i pel que fa al dèficit en si mateix, la companyia està actualment en ple procés d'actualització, però tot fa indicar que no hi haurà increment enfront dels 2.800 milions de lliures de l'última revisió.
Els experts de Banc Sabadell valoren aquestes xifres de manera positiva, i confirmen “les bones perspectives descrites al febrer i corroboren que la situació als seus mercats més rellevants (Atlàntic Nord i LatAm) està sent positiva", destaquen.
Pel que fa al dèficit, l'entitat opina que "s'ha aconseguit delimitar un dels principals riscos en el valor, cosa que valorem molt favorablement", afirmen des de l'entitat. Els analistes recomanen 'comprar' l’empresa i donen un potencial a les accions del 20%, amb un preu objectiu de 8,5 euros davant els 7,08 amb què cotitza aquest dilluns.