ep archivo   las instalaciones de constant climate  el producto que ofrece iag cargo para el manejo
IBERIA - Archivo

IAG ha anunciat aquest dijous que desisteix de la compra d'Air Europa que tenia planejada, a causa de les traves regulatòries que ha trobat a la Unió Europea (UE), ha detallat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

IAG

  • 2,45€
  • 0,45%

En concret, la companyia ha donat per finalitzat l'acord amb Globalia signat el 23 de febrer del 2023, en virtut del qual IAG es comprometia a adquirir a Globalia el 80% restant del capital social emès d'Air Europa. De conformitat amb els termes de l'acord, IAG pagarà a Globalia 50 milions d'euros en concepte de break-fee com a conseqüència de la rescissió.

"El Consell d'Administració ha arribat a la conclusió que, a l'actual entorn regulatori, continuar amb l'operació no redundaria en benefici dels accionistes", destaca la companyia.

Tot i renunciar a l'operació, IAG continua mantenint la seva participació minoritària del 20% en Air Europa, que va adquirir el 16 d'agost del 2022.

"Creiem que aquesta és la millor decisió per protegir els interessos dels nostres accionistes. IAG segueix compromesa amb la seva estratègia, que inclou competir eficaçment des del seu hub de Madrid, una estratègia que està donant resultats positius. Seguirem desenvolupant la nostra presència a Madrid de manera que el hub pugui competir amb els aeroports més grans d'Europa", ha assenyalat Luis Gallego, conseller delegat d'IAG.

La decisió d'IAG es produeix abans del 20 d'agost, que era la data límit que tenia Brussel·les per decidir si autoritzava la transacció o no, sobre la qual ja havia alertat que podia generar una concentració excessiva del mercat.

Les darreres informacions apuntaven que les possibilitats que es cancel·lés l'operació eren "molt altes", ja que la Unió Europea trobava insuficients les concessions proposades per la IAG per resoldre els possibles problemes de competència.

Cal recordar que IAG s'havia compromès a cedir més de la meitat de les rutes operades per Air Europa el 2023 com a part de les concessions ('remedies') perquè la Comissió Europea (CE) aprovés l'adquisició.

En concret, la matriu d'Iberia cediria fins al 52% de les rutes operades per Air Europa a la competència, cosa que elevava la seva oferta a la Direcció General de Competència de la Unió Europea (UE) en 12 punts percentuals des del 40% anterior.

Noticias relacionadas

contador