british-airways-veut-se-separer-d-un-quart-de-ses-pilotes

IAG és el pitjor valor de l'Ibex aquest divendres, amb retallades pròximes al 4%. La seva aerolínia britànica British Airways, el major operador mundial del Boeing 747, ha anunciat que retirarà tota la seva flota de jumbos amb efecte immediat a causa de l'impacte de la pandèmia de la Covid-19.

IAG

  • 2,04€
  • 5,39%

Els dies del mític Boeing 747 ja estaven comptats abans de la crisi sanitària. BA havia planejat la retirada de l'aeronau al 2024, però després de l'impacte de la crisi sanitària enguany i davant les previsions que indiquen que passaran anys abans que es recuperi la situació, l'aerolínia ha comunicat que és improbable que les seves 747 tornen a operar comercialment.

"Amb gran tristesa podem confirmar que proposem retirar tota la nostra flota de 747 amb efecte immediat", va informar BA en un comunicat aquest dijous recollit per Reuters.

L'avió 747 va democratitzar el transport aeri mundial a la dècada de 1970, però es va quedar enrere dels moderns avions bimotors i ara també quant a eficiència de combustible, la qual cosa fa que sigui car d'operar.

"Encara que l'aeronau sempre tindrà un lloc especial al nostre cor, a mesura que ens dirigim al futur operarem més vols en aeronaus modernes i de baix consum de combustible com els nostres nous A350 i 787", va afegir BA.

Noticias relacionadas

contador