ep aviones de iberia 20240715110006
IBERIA

Les febles previsions de Ryanair de cara als propers mesos estan passant factura a altres companyies del sector i a valors associats amb els viatges. Així, dins de l'IBEX 35, IAG lidera les pèrdues (-4,41%, 1,93 euros), seguida d'Aena, que en deixa més d'un 2% (184,90 euros). Al Mercat Continu, Meliá Hotels s'estrena amb caigudes superiors al 2%.

  • 191,30€
  • 0,10%

IAG

  • 2,38€
  • 0,76%
  • 6,45€
  • -1,45%

Tot això, després que la companyia irlandesa hagi reduït el benefici al primer trimestre fiscal del seu exercici 2025 un 46%, fins als 360 milions d'euros i hagi avançat que “si bé la demanda del segon trimestre és forta, els preus segueixen sent més baixos del que esperàvem, i ara esperem que les tarifes del segon trimestre siguin materialment més baixes que l'estiu passat (anteriorment s'esperava que estiguessin estables o lleugerament a l'alça)”.

"Les accions de Ryanair s'han desplomat per l'advertència que espera que les tarifes de juliol a setembre siguin materialment més baixes que l'estiu passat. Això ha desencadenat una liquidació en altres parts del sector, i EasyJet, Jet2, Wizz Air i International Consolidated Airlines Group han patit la caiguda dels preus de les seves accions. Per empitjorar les coses, hi ha la possibilitat que la indústria aèria es prengui la resta de la setmana per recuperar-se del col·lapse global d'IT. Està començant a quedar clar que el 2024 no passarà a la història com un bon any per al sector aeri", afirma Dan Coatsworth, analista d'inversions d'AJ Bell.

Pel que fa a IAG, l'empresa no acaba d'aixecar el vol segons l'anàlisi tècnica. "Divendres passat va perforar el suport dels 2,02 euros. Això és un senyal de debilitat que podria portar caigudes fins al nivell dels 1,89 euros, mínims de juny i preus on no descartem la tornada de les compres", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a la superació de la resistència dels 2,1390 euros. La resistència clau es troba als 2,1830 euros, màxims anuals. Per confirmar una continuació de la seva tendència alcista principal hauríem d'esperar la superació d'aquest nivell de preus", afegeix.

El 2 d'agost que ve IAG donarà a conèixer els seus resultats i a Renta 4 confien que mantinguin "el bon to" dels períodes previs.

"Esperem que es mantingui el bon to de resultats impulsats per unes dades de trànsit que haurien de mantenir un creixement elevat (capacitat i demanda del 9% i 8%, respectivament) ja que descomptem contenció dels ingressos de passatge unitaris", subratllen.

Meliá Hotels, per part seva, s'ha acomiadat aquest dilluns de l'IBEX 35 (Puig ocuparà el seu lloc dins del selectiu espanyol) per cotitzar índex Ibex Medium Cap, amb un coeficient aplicable del 80%. L'hotelera diu adéu a l'índex amb una capitalització d'una mica menys de 1.600 milions d'euros, amb les seves accions a un preu de 7,21 euros i, des del començament d'any, signa una revaloració d'un 21%.

Noticias relacionadas

contador