ep htc o11
HTC

El fabricant de mòbils taiwanès HTC ha anunciat que acomiadarà 1.500 treballadors de les seves fàbriques a Taiwan. Segons les xifres de la companyia, a l'abril comptava amb 6.450 empleats, de manera que els acomiadaments suposen gairebé una cinquena de la seva plantilla total.

"La reducció de la força de treball manufacturera anunciada avui per HTC és un pas decisiu en la realineació dels recursos en tota l'organització i permetrà una administració d'operacions més flexible", recull la cadena nord-americana CNBC citant diversos mitjans.

Els ingressos anuals de HTC van caure un 46% el maig i un 55,5% l'abril

La tecnològica encadena diversos trimestres consecutius en pèrdues tot i que, el 2011, podia presumir de subministrar la desena part dels telèfons intel·ligents del món. Ara, el mercat de la tecnologia mòbil s'ha tornat altament competitiu, amb Apple i Samsung com els grans gegants a batre. Segons el lloc web de HTC, els seus ingressos anuals es van reduir un 46% el maig, i un 55,5% l'abril.

La plantilla de la companyia taiwanesa ja es va reduir des de setembre de 2017, quan Alphabet (matriu de Google) i HTC van arribar a un acord valorat en 1.100 milions de dòlars pel qual el cercador es faria amb uns 2.000 empleats de la taiwanesa per desenvolupar dispositius intel·ligents de Google.

Les accions de HTC, que cotitzen a la borsa de Taiwan, han tancat la sessió amb una caiguda del 6,7%.

Noticias relacionadas

contador