- Els analistes esperen que 2017 sigui un any de consolidació a les entitats espanyoles
HSBC ha emès un informe aquest dijous en el qual analitza quatre dels principals bancs espanyols: Bankinter, Caixabank, Sabadell i Popular. Aquests dos últims destaquen sobre la resta, rebent una recomanació de compra i un potencial alcista superior al 30% des del seu preu actual.
- 0,32€
- 0,00%
- 1,84€
- -1,21%
A pesar que els focus en les últimes setmanes els hi està portant la banca italiana, les entitats espanyoles també estan donant que parlar. Les clàusules sòl són un agreujant més a la situació dels bancs de l'IBEX, encara que HSBC espera que l'efecte sigui molt limitat, afectant només lleument a Banc Sabadell.
A l'informe enviat aquest matí destaca a Banco Popular com l'entitat amb major recorregut alcista, seguit de Sabadell i amb Caixabank i Bankinter mantenint-se en els nivells actuals.
POPULAR
Si hi ha un valor que destaca en l'informe és Banco Popular, al qual els analistes li han pujat el preu objectiu per als propers dotze mesos fins als 1,45 euros (1,30 euros previs). A més, HSBC eleva el seu 'rating' a "comprar" per als títols de banc, que és un dels quals més dificultats està travessant des de l'any passat.
Malgrat ser l'únic banc analitzat en el qual no creix el marge d'interessos, el banc d'inversió britànic espera que Popular sigui una de les entitats més alcistes durant 2017, seguit per Banc Sabadell. HSBC assenyala que el banc ara presidit per Emlio Saracho hauria d'aprofitar aquest marge de millora pel que fa als seus competidors per pujar durant els propers mesos, encara que redueix lleugerament les seves previsions d'ingressos.
El negoci hipotecari segueix sent l'embolic de cap per a Popular, i les estimacions del banc britànic augmenten les provisions per pèrdues relatives impagament de préstecs. A la ja pràcticament descomptada provisió per la reestructuració de 2016 de 4.265 milions d'euros se li afegeixen altres 701 milions per 2017 i 608 milions per 2018.
L'horitzó en l'entitat segueix sent difícil, encara que HSBC espera que aquest any sigui el de la reversió d'aquesta tendència, amb una millora en les principals xifres del balanç per 2018.
SABADELL
La compra del banc britànic TSB per part de Sabadell està salvant els últims resultats de l'entitat catalana, i és un dels principals motius pels quals HSBC espera una apreciació del 33% en la seva cotització.
A pesar que en el curt termini els analistes esperen que l'entitat travessi moments difícils, doncs preveu la paritat entre la lliura i l'euro per a finals d'any i un augment dels costos en TSB, la tendència a llarg termini la segueixen veient alcista. L'entitat compta amb excés de capital (11,75%), per la qual cosa la posició segueix sent sòlida, la qual cosa fa als analistes d'HSBC reiterar la seva recomanació de compra amb un preu objectiu d'1,85 euros.
BANKINTER
HSBC ha augmentat les seves estimacions per al marge d'interessos de Bankinter, encara que espera que segueixin mantenint-se baixos a causa de la situació de tipus d'interès baixos en la qual es troba Europa. A més, milloren les seves previsions per als ingressos per comissions, ja que destaquen com "ha augmentat l'activitat per sorpresa".
No obstant això, això no és suficient per recomanar la compra dels seus títols. Bankinter és un dels títols que més ha pujat en els últims mesos, per la qual cosa els analistes d'HSBC veuen poc recorregut a l'alça. De moment, prefereixen deixar el seu 'rating' a "mantenir", amb un preu objectiu de 7,27 euros, un nivell que està per sota de la seva cotització actual, que se situa en els 7,5 euros.
CAIXABANK
L'entitat catalana és una de les quals rep millors previsions de benefici per als propers anys, amb un augment significatiu en les estimacions d'HSBC. No obstant això, la previsió per a l'últim resultat de 2016 es redueix en un 14%, per la qual cosa els analistes de la fima britànica prefereixen mantenir-se cautelosos de moment.
La seva recomanació es redueix a "mantenir", mentre que el preu objectiu passa de 2,59 euros a 3,24, encara per sota dels 3,28 euros als quals cotitza actualment.