acciona energia peru
Acciona Energía.

Acciona Energía no aconsegueix aixecar cap a la borsa, i si a sobre rep una recomanació negativa, aquests descensos augmenten. Això és el que està passant avui dimecres. La renovable cau un 0,77% (20,68 euros) després que HSBC hagi retallat la seva recomanació de mantenir a vendre. A més, n'ha disminuït dràsticament el preu objectiu fins als 19 euros (per sota del nivell de cotització actual) des dels 27 anteriors.

  • 21,62€
  • -0,37%

Acciona Energía perdia els seus mínims històrics el 9 de febrer, situats als 22,50 euros. Des de llavors, la companyia ha continuat caient i acumula retallades del 8%.

"El valor de l'IBEX ofereix un complicadíssim aspecte tècnic", afirmen els experts de Bolsamanía. "A hores d'ara, el més assenyat és mantenir-se'n al marge", afegeixen.

Per veure un senyal de fortalesa, Acciona Energía hauria de tancar per sobre dels 24,74 euros, màxims del darrer rebot i preus més d'un 16% per sobre dels actuals.

A principis d'aquest mes, Citi emetia un informe sobre Acciona Energia en què reiterava el consell de vendre i avisava que "s'acosten rebaixes en els guanys".

"Observem riscos tant en la valoració com en les previsions de guanys del consens després del recent moviment en els preus de les primeres matèries", explicaven els experts de Citi. En aquest sentit, pronostiquen un EBITDA per al conjunt del 2024 i 2025 de 1.200 i 1.100 milions, respectivament, xifra que representa una reducció entre un 15% i un 23% en comparació amb el consens.

RBC també emetia un informe sobre Acciona Energía, encara que més favorable que el de Citi. Al començament de febrer va reduir el preu objectiu fins als 30 euros des dels 31 euros després de rebaixar la previsió d'EBITDA per al 2024-25 en una mitjana del 14%.

"La nostra investigació també mostra que els preus de l'energia a mitjà/llarg termini cauen lleugerament o fins i tot augmenten. Això, juntament amb el fort descompte que manté Acciona Energía enfront dels seus competidors, explica la nostra recomanació positiva de sobreponderar", detallaven des de RBC.

Goldman Sachs retallava poc després de Citi i RBC la seva recomanació sobre la companyia a vendre des de neutral.

Noticias relacionadas

contador