hsbc pam kaur
HSBC

HSBC ha nomenat la seva veterana treballadora Pam Kaur com la seva primera directora financera (CFO) i ha anunciat una reestructuració de l'entitat.

Kaur, que assumirà el càrrec l'1 de gener, va ser nomenada Directora General de Riscos del grup el gener del 2020. Es va unir a HSBC l'abril del 2013 com a Cap d'Auditoria Interna del banc. L'abril del 2019 va ser nomenada Cap de Risc de Mercat Majorista i de Crèdit, i Presidenta del nou fòrum de riscos no financers a nivell de tota l'empresa.

Aquest és el segon canvi important de lideratge a HSBC als últims mesos, després que l'excap de finances, Georges Elhedery, fos nomenat CEO del grup al juliol.

Alhora, l'entitat ha anunciat una reestructuració en diferents línies de negoci i geografies per "reduir la duplicació de processos i la presa de decisions". A partir del gener, operarà a través de quatre divisions: Hong Kong, Regne Unit, riquesa internacional i banca premier, i banca corporativa i institucional.

El banc combinarà les operacions de banca corporativa i institucional global sota la direcció de Michael Roberts, segons la documentació enviada al regulador de mercats de Hong Kong. Pel que fa a la nova divisió de riquesa internacional i banca premier, estarà supervisada per Barry O'Byrne.

La nova unitat de banca corporativa i institucional del banc reunirà el seu negoci de banca comercial (fora de Hong Kong i el Regne Unit), el negoci de banca i mercats globals i les operacions de banca majorista en mercats occidentals.

"La nova estructura resultarà en una organització més simple, dinàmica i àgil, mentre ens enfoquem a executar les nostres prioritats estratègiques, que continuen sent les mateixes", ha dit Georges Elhedery, CEO de l'entitat, al comunicat remès al regulador.

Els canvis reduiran el nombre d'executius que formen part del nomenat comitè operatiu clau de 18 a 12.

contador