• L'operació s'espera tancar durant els pròxims dotze mesos
  • Amb l'acord, HP reforça la seva línia de negoci d'impressores làser
HP-Laser

El fabricant d'ordinadors i impressores Hewlett-Packard (HP) ha acordat amb Samsung Electronics l'adquisició del negoci d'impressió del fabricador sud-coreà per 1.050 milions de dòlars (935 milions d'euros), segons han informat aquest dilluns ambdues companyies en sengles comunicats.

  • 36,85$
  • 2,22%
  • 123.800,00p
  • 4,83%

S'espera que l'operació es tanqui en els propers 12 mesos, ja que està subjecta a l'aprovació de les autoritats regulatòries. La compra implica al seu torn una inversió d'entre 100 i 300 milions de dòlars (89 i 267 milions d'euros) per part de Samsung en el negoci d'impressió d'HP a través d'operacions al mercat obert.

HP ha subratllat que aquest acord és la major compra de la companyia en el segment de la reprografia, alguna cosa que els permetrà accelerar "les seves oportunitats de creixement", així com enfortir la seva cartera de productes referents a la impressió làser.

"L'adquisició ens permet aportar innovacions d'impressió i crear oportunitats de negoci completament noves amb major eficiència, seguretat i millors condicions econòmiques per als nostres clients", ha assegurat en el comunicat el president i conseller delegat d'HP, Dion Weisler.

SAMSUNG QUIERE CENTRARSE

Samsung es líder en telèfons, televisors i targetes de memòria, però és quarta al segment d'impressores

Per la seva banda, la desinversió de Samsung respon a la intenció de la companyia de centrar-se en les seves principals línies de negoci, com són els televisors ylos telèfons intel·ligents o 'smartphones'. La signatura sud-coreana és capdavantera al mercat de vendes de telèfons, televisors i targetes de memòria, però es troba per darrere d'HP, Cànon i Epson al mercat de les impressores.

L'acord també recull que HP serà el proveïdor d'impressores de Samsung, i que romandrà operant sota la seva pròpia marca al mercat sud-coreà. Samsung va començar fa dos anys un procés de desinversions, vediendo les participacions que posseïa en quatre filials químiques i del sector de defensa. Amb aquestes operacions va aconseguir obtenir un total d'1,9 bilions de wones sud-coreans (1.500 milions d'euros).

En el segon trimestre de l'any Samsung Electronics ha aconseguit un benefici net de 5,85 bilions de wones (4.681 milions d'euros), un 1,7% més que en el mateix període de l'any anterior. Aquest resultat va ser a més el seu millor resultat trimestral en dos anys, hagut de principalment a l'embranzida de les vendes dels telèfons emblema de la companyia, com el Galaxy S7 i el S7 edge.

No obstant això, les accions de Samsung Electronics s'han depreciat un 7,7% des de principis de mes, després de la interrupció del gegant tecnològic de les vendes a nivell mundial del 'Galaxy Noti 7' pels problemes detectats en les bateries d'alguns d'aquests terminals. La companyia va acumular diverses denúncies d'incidents en els quals aquestes bateries s'incendiaven i fins i tot arribaven a explotar.

contador