ep archivo   tren de talgo para cercanias y regionales
TALGO - Archivo

Talgo torna a animar-se avui a la borsa, encara que de forma prudent (+1,2%), enmig de les notícies que assenyalen que l'hongaresa Magyar Vagon presentarà avui finalment la seva OPA a 5 euros sobre la companyia malgrat la negativa del govern espanyol.

  • 3,51€
  • -0,71%

Talgo va arribar a pujar ahir més del 7%, però va acabar amb caigudes del 0,7%. Això, enmig d'especulacions que l'OPA de Magyar Vagon era imminent, ja que aquesta podria haver obtingut el suport de la banca creditora de Talgo. Tot i això, a la tarda, el ministre de Transports, Óscar Puente, ha dit que el govern espanyol "farà tot el possible" per evitar que el fabricant de trens sigui venut, i aquest es va girar a la baixa.

Avui Expansión publica que la companyia hongaresa llançarà l'oferta finalment aquesta mateixa tarda malgrat el rebuig del govern espanyol. El diari afegeix que l'oposició del Govern podria obrir un front diplomàtic amb Hongria en un moment tens al si de la UE per la resistència hongaresa a augmentar l'ajuda a Ucraïna. Cal assenyalar que el consorci hongarès que vol adquirir Talgo està participat en un 45% pel fons públic Corvinus, un dels braços inversors del Ministeri d'Economia d'Hongria.

Els experts destaquen avui als seus informes, després del que va passar ahir, que el vistiplau del Govern és necessari per a l'èxit de l'OPA.

"La confirmació de la formulació de l'oferta obriria un procés d'aprovació per part de la CNMV i, a més, requeriria l'autorització del Govern, en tractar-se d'una compra al sector d'infraestructura de transport per part d'un grup estranger, encara que membre de la UE. El ministre d'Indústria ja havia comentat que s'estudiaria en considerar-se una indústria estratègica i ahir el ministre de Transport va manifestar-hi la seva oposició", escriuen els analistes de Bankinter, que insisteixen que hi ha moltes incerteses al voltant de tot aquest procés.

Noticias relacionadas

contador