El coronavirus ha colpejat de ple a l'hostaleria i, de rebot, a tots els sectors que en depenen. Aquest dijous, la multinacional cervesera Heineken ha avançat l'evolució dels seus resultats financers al primer semestre, en el qual assumeix un enfonsament del seu resultat net del 75,8%, la qual cosa pot fer que registri números vermells d'uns 300 milions d'euros.
- 68,24€
- -0,12%
El gegant holandès avança que no són xifres definitives, ja que es tracta d'un avanç de resultats sense auditar. Els resultats finals de la seva primera meitat de l'any els farà públics el 3 d'agost. Després d'aquest avanç, les seves accions s'apunten una caiguda del 5%.
La companyia propietària de Cruzcampo resumeix en aquest avanç de resultats que el seu benefici operatiu s'ha retallat, orgànicament, un 52,2%. I que aquesta retallada del resultat net del 75,8%, condueix a uns ingressos per acció de 0,39 euros. No obstant això, indica que ha hagut de fer front a uns extraordinaris per import de 550 milions d'euros, en els seus actius tangibles i intangibles, la qual cosa comportarà les citades pèrdues netes de prop de 300 milions.
Noticia relacionada
La cerveza Corona, víctima del coronavirus: los americanos vetan su consumoHeineken explica que el seu negoci veu reflectir el tancament de l'hostaleria, tot i que en alguns mercats clau el segment de la distribució en 'retail', en súper i hipermercats hagi crescut per sobre del 10%.
REPUNT DES D'ABRIL
Quant als ingressos nets, la caiguda va ser el 16,4%, orgànica; i en volum, del 11,5%, segons indica la multinacional a través d'un comunicat.
"Com s'esperava, l'impacte de la crisi de la Covid-19 ha estat major al segon trimestre", explica Heineken. Però també hi ha aspectes positius. "Després de tocar el punt més baix a l'abril, els volums han començat a recuperar-se a mesura que les restriccions han anat relaxant-se".
Quant als mercats, els més afectats en volums han estat Amèrica, Àfrica i Europa de l'Est amb caigudes d'entre el 10% i el 20%. A la resta d'Europa, la caiguda no ha arribat al 10% i a l'Àsia és on menys s'ha notat gràcies a la resiliència d'alguns mercats, com Vietnam.