ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan interviene en la presentacion del acto haciendo
Isabel Infantes - Europa Press

Iberdrola ha presentat una demanda per competència deslleial contra ACS al Jutjat del Mercantil número 4 de Madrid, segons informen aquest dimarts diferents mitjans.

ACS

  • 41,92€
  • 0,43%
  • 13,39€
  • -1,33%

La demanda, un capítol més en la guerra oberta entre Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, i Florentino Pérez, president d'ACS, denuncia la competència deslleial, mitjançant actes de denigració, en relació a la filtració d'una informació relativa al cas Villarejo que els serveis jurídics d'Iberdrola consideren malintencionada i que atribueixen directament a ACS.

Cal recodar que Iberdrola va presentar al febrer, també davant el Jutjat Mercantil número 4 de Madrid, una demanda contra la constructora presidida per Florentino Pérez acusant-lo d'intentar perjudicar-la amb la filtració d'una notícia publicada als mitjans a la qual es donava compte de la preparació d'una demanda de 2.600 milions d'euros contra la companyia per part d'ACS pel cas Villarejo. El titular de Jutjat, Jorge Montull, va donar llum verda al requeriment de l'energètica en el marc d'unes diligències preliminars en les quals va citar ACS per al 16 de juny. No obstant això, aquesta declaració mai es va arribar a produir, ja que la constructora s'hi va oposar.

La decisió de Florentino Pérez va propiciar que, al juny, el magistrat fes decaure les diligències preliminars i instés la basca a interposar demanda en cas de voler seguir actuant contra la constructora. Així, acaba de presentar un escrit de 45 pàgines en què reclama que s'actuï contra ACS per impulsar una "maniobra injusta i malintencionada" per tal de perjudicar-la. Segons indica, Florentino Pérez estaria darrere de la filtració de l'esmentada informació per tal de fer mal a la companyia i d'"amenaçar" els inversors a dos dies de la presentació dels resultats anuals.

La guerra oberta entre les dues companyies té una altra derivada a l'Audiència Nacional, on s'estan investigant els encarregats d'Iberdrola a l'excomissari Villarejo. L'avanç de les indagacions va propiciar la personació com a perjudicat de Florentino Pérez en considerar que podria haver estat víctima dels espionatges. Iberdrola nega aquest extrem, però la investigació ha portat a la recent imputació de Sánchez Galán.

Noticias relacionadas

contador