• A més, apunta que en un país on no hi ha majories absolutes s'hauria de separar
ep jaume guardiola portada
EUROPAPRESS

Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, no ha volgut fer cap consideració de la possible aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, però sí que ha volgut deixar un al·legat. Segons el CEO, els pressupostos "haurien d'estar separats de la política". No obstant això, és conscient que és una de "les peces claus" de la negociació política, però apunta "que hauria de ser més fàcil arribar a acord".

  • 2,01€
  • 3,61%

"No vull fer consideracions, encara que és bo tenir uns Pressupostos", ha assegurat davant el possible acord entre el PNB i el PP. Però Guardiola ha llançat un missatge clar sobre la despolitització dels debats pressupostaris. "Els pressupostos no haurien d'estar tan polititzats en un país en el qual no s’hauria d'estar acostumat a tenir majories absolutes", ha comentat durant la presentació de resultats del primer trimestre.

Asimismo, ha explicado que la aprobación de las cuentas "habilita muchas rúbricas". De esta manera, el consejero delegado de Banco Sabadell ha apuntado que "tendría que ser más fácil llegar a acuerdo". No obstante, es consciente de que es "una de las piezas claves de la negociación política, pero debería ser más fácil".

PROBLEMES AMB LA FILIAL BRITÀNICA TSB

La filial britànica de Banc Sabadell, TSB, ha tingut problemes aquesta setmana a la seva plataforma en línia. El passat cap de setmana es va dur a terme la migració tecnològica a la nova plataforma, que va obligar la suspensió del servei. Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, confia que TSB torni a la normalitat a finals d'aquesta setmana o principis de la que ve.

Dilluns passat la plataforma es va tancar pels problemes dels clients en accedir als comptes. De fet, el CEO ha desmentit que s'hagin produït altres incident. Tot i això, ha explicat que aquest dijous s'ha obert amb total disponibilitat, però que es podrà parlar de normalitat completa a finals d'aquesta setmana o principis de la que ve.

"L'operació ha estat més complexa", ha assegurat Jaume Guardiola durant la presentació de resultats del primer trimestre de l'entitat. El conseller delegat ha assenyalat que no sap quants clients n’han resultat afectats, però que tots ells seran compensats. La prioritat de Banc Sabadell és que es recuperi la normalitat i que els clients que hagin tingut problemes no els tornin a tenir i recuperar la confiança.

La migració a aquesta nova plataforma suposa un cost de 546 milions de lliures, però 450 milions són una contribució de Lloyds i 96 milions de lliures (113 milions d'euros) són per part de Banc Sabadell. "La quantitat ha estat distribuïda entre el 2016 i 2017 i 64 milions d'euros estan en aquest primer trimestre", ha explicat el conseller delegat.

POSSIBLE VENDA DE SOLVIA

D'altra banda, preguntat per la seva activitat immobiliària, el conseller delegat ha assenyalat que "no tenen vocació en aquest sector". Sobre una possible venda de Solvia, Jaume Guardiola ha assegurat que quan "hi hagi l’oportunitat de generar valor veurem què fem".

També ha fet referència a una guerra hipotecària de la qual ha assenyalat que s'està lluny d'una bombolla, ja que hi ha un terç de la producció d'abans de la crisi, "eren uns nivells exagerats". Tot i això, Guardiola ha reconegut que està havent-hi "més agressivitat al mercat" i ha assegurat que "queda molt marge de millora".

RECORREGUT EN BORSA

En un altre ordre de temes, el conseller delegat s'ha mostrat satisfet amb l'evolució de la cotització en borsa. A més, ha assenyalat que a l'àmbit sectorial dels bancs, l'inversor està esperant "i serà bastant reactiu quan acabi la política expansiva del BCE. Jo estic optimista, amb el banc en concret, i amb el sector en general".

Pel que fa a la caiguda del nombre d'accionistes respecte a l'any anterior, Guardiola ha assegurat que "és natural", perquè hi ha una part dels accionistes que no són vocacionals, sinó que ho són per bescanvi de preferents, "el més lògic és que es vagin decantant per la venda d'aquestes accions". No obstant això, ha destacat que el nombre d'accionistes s'ha multiplicat per sis durant els últims anys, "aquesta és la magnitud del nostre experiència pública".

APROPAR EL BANC A TOTA LA POBLACIÓ

Més d'un milió de persones pateixen l'absència de bancs a les localitats on viuen. El sector es mostra preocupat per aquesta situació. Jaume Guardiola ha assegurat que la inclusió financera és un aspecte que preocupa molts països i que alguns estan pitjor que Espanya. D'aquesta manera, ha apuntat que la prioritat al país ha de ser mantenir aquesta inclusió social.

Guardiola ha reconegut que "tard o d'hora" hauran d’"analitzar" la possibilitat que les entitats arribin a acords per mantenir la seva presència en aquests llocs, com havia anticipat la patronal. "Segurament haurem de fer esforços col·lectius per solucionar aquest problema", ha assegurat. I és que segons conseller delegat, el servei financer és gairebé públic. No obstant això, ha recordat que el banc està desenvolupant iniciatives als pobles com la presència d'oficines mòbils o obertura de sucursals físiques per dies amb directors compartits, entre altres opcions.

Noticias relacionadas

contador