ep stephan ducharme nuevo presidente ejecutivo del grupo dia
DIA - Archivo

Grup DIA ha millorat l'acord que va aconseguir el mes de novembre passat amb el seu accionista de referència LetterOne, DEA Finance i els seus creditors sindicats, per reforçar en major mesura la seva estructura de capital a llarg termini. Així, la companyia ha anunciat aquest dijous que ampliarà capital per fins a un total de 1.028 milions d'euros, la qual cosa li permetrà continuar desenvolupant el seu full de ruta de negoci. D'aquesta quantitat, 769 milions provenen de la conversió de deute en fons propis i 259, d'un tram de caixa per als accionistes minoritaris que desitgin acudir a l'ampliació.

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%

L'operació redueix el palanquejament de DIA en un 60%, enforteix la seva solvència i millora la seva liquiditat. La companyia no haurà d'afrontar venciments significatius de deute fins a finals de 2025.

DIA ha dit que l'ampliació "suposa una nova injecció de liquiditat que accelerarà el procés de transformació". Des de juliol de 2019, la companyia ha rebut més de 1.600 milions d'euros.

Addicionalment, l'operació inclou l'extensió del venciment del préstec sindicat de 902,4 milions de 31 de març de 2023 fins al 31 de desembre de 2025 per part dels creditors sindicats.

Es modifiquen, a més, els termes i condicions dels bons de 2023 per import de 30,8 milions d'euros no adquirits per DEA Finance per estendre el seu venciment d'abril de 2023 a no abans del 30 de juny de 2026.

“L'ampliació de l'acord aconseguit l'any passat sorgeix com a resposta al suport i al compromís de tots amb aquest projecte. Els plans de negoci que s'han posat en marxa i els resultats que aquests estan donant són una mostra de la sòlida confiança i de la fe que tant creditors, com el principal accionista, tenen en l'èxit de DIA. A més, és una oportunitat perquè tots els accionistes, minoritaris i institucionals, formin part de la història de creixement de la companyia”, ha signat Stephan DuCharme, president executiu de DIA.

Noticias relacionadas

contador