ep archivo   fachada de la sede de grifols
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Grifols vendrà una participació a la seva filial xinesa Shanghai RAAS per 1.500 milions de dòlars (1.390 milions d'euros al canvi actual), segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 9,31€
  • -2,21%

"Grifols, com a major accionista de Shanghai RAAS, ha notificat a aquesta última que està planificant canvis importants que implicaran modificacions a l'estructura accionarial", ha explicat la farmacèutica.

"A data d'avui, la possible operació corporativa està en fase de planificació i encara hi ha incerteses al voltant d'aquesta", ha afegit l'empresa.

"En el cas que la transacció arribi a bon port, Grifols rebrà la quantitat de 1.500 milions de dòlars i continuarà sent-ne accionista significatiu. La companyia informarà dels desenvolupaments posteriors complint amb la normativa legal", ha conclòs el comunicat.

LES ACCIONS ES DISPAREN A BORSA

Les accions de Grifols es disparen a la borsa després de la notícia. Tot i que el mercat ja havia descomptant una desinversió en aquest actiu per reduir deute, el preu confirmat per l'empresa és superior al que s'esperava.

En aquest sentit, els experts de Banc Sabadell assignaven un valor total a aquesta participació de 1.400 milions dʻeuros.

Per exemple, els experts de Jefferies comentaven el mes de gener passat que "la venda de la meitat de la seva participació en Shanghai RAAS permetria que el deute net/EBITDA torni a ser inferior a 4 vegades per al 2025".

Així, el fet que Grifols hagi anticipat que rebrà 1.390 milions d'euros, però que, a més a més, "seguirà sent-ne accionista significatiu", està sent molt ben valorat pel mercat.

Noticias relacionadas

contador