ep archivo   fabrica de grifols en estados unidos
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols s'ha enfonsat un 25,91% a la borsa, fins als 10,55 euros per acció, després de l'atac baixista de Gotham City Research, que aquest dimarts ha acusat la companyia farmacèutica de manipular els comptes.

  • 7,86€
  • -1,38%
  • 5,71€
  • 1,60%

Els títols de Grifols van arribar a caure per sota de 10 euros a finals d'octubre, tot i que posteriorment van rebotar amb força fins a prop de 16 euros a finals de desembre.

A les primeres sessions del 2024 han corregit fins a nivells de 14 euros, sense comptar la sessió d'aquest dimarts. En començar a cotitzar, s'han enfonsat més del 40%, fins als 8,10 euros.

ACUSACIÓ DE GOTHAM CITY

Gotham City Research ha assenyalat que "encara que les maniobres de la companyia ens recorden més NMC Health que Let's Gowex, creiem que les seves accions no són invertibles i que arribaran a zero, tal com ho van fer les accions de Let's Gowex".

A l'informe, publicat aquest dimarts a primera hora, s'afirma que "Grifols manipula el deute i l'EBITDA informats per reduir artificialment el palanquejament a 6 vegades, cosa que creiem que està més a prop de 10-13 vegades".

GRIFOLS HO NEGA CATEGÒRICAMENT

En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Grifols ha negat rotundament les acusacions de Gotham City.

"Grifols és coneixedora de les recents informacions falses i especulacions publicades per Gotham City Research en relació amb la informació comptable i financera de la companyia. Com a empresa compromesa amb la transparència, integritat i conducta ètica, neguem i rebutgem categòricament qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'informació errònies dels nostres estats financers consolidats", ha explicat.

L'empresa ha afegit que, "com a empresa cotitzada, informa i divulga plenament tota la informació pertinent relativa a totes les transaccions significatives amb el màxim nivell d'integritat i transparència per reflectir una visió exacta i justa dels estats financers consolidats de Grifols".

Noticias relacionadas

contador