ep archivo   grifols 20240715141303
GRIFOLS - Archivo

Grifols s'associa amb l'Autoritat de Recerca i Desenvolupament Biomèdic Avançat (BARDA per les sigles en anglès) per avaluar la capacitat del seu col·liri d'immunoglobulines (IG) en desenvolupament per tractar danys oculars derivats de l'exposició a la mostassa sulfurada.

  • 10,25€
  • 1,29%
  • 8,13€
  • 1,25%

BARDA forma part de l'Administració per a la Preparació i la Resposta Estratègica (ASPR) dins del Departament de Salut i Serveis Humans (HHS) dels EUA.

Si l'avaluació preclínica és positiva, l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels EUA podria eventualment atorgar una llicència pel que seria un dels primers tractaments mèdics destinats a contrarestar els efectes a llarg termini de la mostassa sulfurada a nivell ocular.

La mostassa sulfurada, sovint coneguda com a gas mostassa, és un agent de guerra química que reacciona ràpidament amb el teixit ocular i pot causar dolor, fotofòbia i queratopatia, una lesió corneal que pot portar a la ceguesa.

Grifols desenvoluparà un tractament per a l'exposició ocular a la mostassa sulfurada reutilitzant una teràpia ocular basada en IG que actualment s'està investigant per a la malaltia de l'ull sec (EOS). Els estudis no clínics, realitzats en col·laboració amb BARDA, podrien demostrar les propietats antiinflamatòries i immunomoduladores de la IG ocular i la capacitat per alleujar els efectes a llarg termini de l'exposició a la mostassa de sofre.

En concret, els estudis exploraran si les propietats antiinflamatòries de les IGs administrades a l'ull poden prevenir que el sistema immunològic ataqui erròniament autoantígens, que en aquest cas són proteïnes modificades a causa de l'exposició a la mostassa sulfurada. En casos d'exposició a la mostassa de sofre, el sistema immunològic pot atacar erròniament aquests autoantígens. En neutralitzar la resposta immune provocada per aquests autoantígens, les IG podrien ajudar a protegir el teixit ocular i a la recuperació de les persones exposades.

El març del 2023, Grifols va anunciar una col·laboració amb Selagine, una empresa amb seu a Chicago que s'especialitza en desenvolupar nous tractaments per a malalties oculars, per tractar l'EOS amb un col·liri d'IGs.

Aquest potencial tractament, que s'espera que entri a la fase d'avaluació clínica a la primera meitat del 2025, seria el primer medicament basat en IGs indicat per a l'EOS, que afecta més de 100 milions de persones a tot el món.

"Grifols està aplicant el seu lideratge a IGs, una poderosa classe de medicaments amb un mecanisme d'acció únic, per desenvolupar tractaments oculars segurs, eficaços i fàcilment disponibles que alleugin afeccions que impacten greument la vista i la qualitat de vida de les persones", comenta Joerg Schuettrumpf, Chief Scientific Innovation Officer de Grifols.

El treball de Grifols amb BARDA per crear un col·liri d'immunoglobulines que neutralitzi els efectes de l'exposició ocular a la mostassa sulfurada se suma al recent anunci de GigaGen, filial de la companyia, que ha signat un contracte amb BARDA per un valor de fins a 135 milions de dòlars durant sis anys per desenvolupar teràpies d'anticossos policlonals recombinants contra amenaces biològiques, incloent-hi neurotoxines botulíniques.

Noticias relacionadas

contador