Grifols rebota aquest dijous (+2%) després de la seva caiguda (-5%) durant l'anterior sessió per una rebaixa de recomanació i preu objectiu duta a terme per UBS. El banc suís va afirmar que la tecnologia anti-FcRn amenaçava un important sector de les vendes de la farmacèutica, que posteriorment es va defensar apuntant que l'impacte "seria mínim" per al seu negoci.
- 10,44€
- 1,85%
Aquest dimecres UBS emetia un informe en què asseverava que la tecnologia anti-FcRn, que esperen que arribi al mercat el 2021, amenaça de reemplaçar el 20% de les vendes de Grifols. Aquest nou producte podria desencadenar un "xoc en la demanda" de la farmacèutica.
La farmacèutica es va defensar afirmant que "l'impacte sobre el negoci seria mínim"
El banc suís va destacar que "el consens sembla ignorar en gran part aquest risc, però nosaltres veiem una possibilitat molt alta que aquests medicaments reemplacin per 2022 una part de les vendes del grup".
El dubte ara és "l'impacte competitiu" que pugui tenir aquesta nova tecnologia, en poder trobar-se un "mercat limitat" o ser "acceptats ràpidament pel sector".
Per la seva banda, la farmacèutica es va defensar a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV que l’"impacte d'aquesta tecnologia" al seu negoci "seria mínim", i va afirmar, a més, que "el producte està en fase d'aprovació i haurà de demostrar una eficàcia igual o superior a la d’immunoglobulina". A més, "en el cas que quedi demostrada la seva eficàcia, els FcRn només serien indicats per a un petit nombre de malalties i pacients".
Amb tot, la farmacèutica va afirmar llavors que "la demanda d'immunoglobulina segueix sent molt superior a l'oferta" i que la companyia "segueix innovant i desenvolupant noves oportunitats per al seu ús, fent inversions en el subministrament de plasma i la construcció de noves plantes productives".