ep archivo   junta general ordinaria de accionistas de grifols
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha estat aquest dimecres el millor valor de l'IBEX i un dels més alcistes del Continu (les accions de Classe A s'han revaloritzat un 3,88% i els seus títols de Classe B han sumat un 8,8%) pels avenços del fons Brookfield en la cerca finançament per llançar l'OPA sobre la companyia.

  • 10,27€
  • 1,63%
  • 8,28€
  • 0,18%

Segons publica Bloomberg, Brookfield Asset Management està sol·licitant als bancs una línia de deute d'uns 9.500 milions d'euros per al possible acord de compra de la farmacèutica, i cita persones amb coneixement de l'assumpte.

L'inversor, amb seu a Toronto, ha demanat als bancs que proporcionin els fons per refinançar el deute existent de Grifols, que inclou préstecs i bons d'alt rendiment, segons les fonts. Els bancs participants es comprometrien a oferir el finançament abans de vendre'l als inversors.

Cal recordar que, la setmana passada, Grifols va patir a la borsa precisament per la falta de novetats sobre l'OPA de Brookfield i la família fundadora, que suposaria l'exclusió de la farmacèutica de borsa, i després de conèixer que el despatx d'advocats nord-americà The Shall Law Firm "està investigant reclamacions en nom dels inversors de Grifols per violacions de les lleis del mercat de valors" als Estats Units, relacionades amb les acusacions de frau comptable llançades per Gotham City a principis d'any.

Els analistes d'XTB expliquen que els rumors d'avui dimecres alimenten les expectatives dels inversors. "Això es pot veure no només en la seva acció, sinó també en l'augment del preu dels seus bons, anotant-se les pujades més grans en preus des de les seves emissions".

"El refinançament del deute de Grifols serà clau per augmentar la rendibilitat de la inversió de Brookfield, la preocupació del qual sembla que se centra en els costos financers que afronta Grifols i que continuaran augmentant si s'ha de finançar els tipus actuals del mercat. El suport d'una entitat com Brookfield pot facilitar el refinançament del deute, tot i que encara és clau conèixer el preu a què estan disposats a fer l'OPA", afegeixen des d'XTB.

contador