ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts de Banc Sabadell consideren una "notícia positiva" per a Grifols, "encara que d'impacte difícil de quantificar", el fet que la Unió Europea estigui ultimant una Directiva per permetre que es remuneri els donants de plasma.

  • 9,85€
  • 4,72%

Aquests analistes, que aconsellen comprar Grifols, amb una valoració de 20 euros per acció, expliquen que la companyia farmacèutica "obté la major part del plasma als Estats Units (més del 75%) atès que a Europa només està permesa la remuneració al donant a 4 països (Àustria, Hongria, Alemanya i República Txeca) i a la resta d'estats funciona amb un sistema de donació altruista, cosa que fa que el subministrament sigui molt baix".

En aquest context, afegeixen que "mancant conèixer la data d'implantació de la Directiva i, sobretot, els detalls de la regulació, a priori l'augment de l'oferta de plasma hauria de permetre una reducció del cost de remuneració al donant", que segons les seves estimacions "estaria encara un +20%/25% per sobre del 2019; i per tant millorar els marges de la seva divisió de Biopharma (83% vendes)".

"D'altra banda", conclouen, "l'augment del subministrament a Europa podria reduir els costos de logística, atès que la major part de la producció prové dels EUA. Amb tot, aquesta nova regulació podria ser estructuralment positiva, però amb impacte limitat al curt termini”.

Noticias relacionadas

contador