ep grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha posat data als seus avanços contra el coronavirus. La biofarmacèutica catalana ha anunciat aquest dimarts que preveu tenir enllestits els test per detectar la malaltia al maig i un possible tractament al juliol.

  • 9,85€
  • 4,72%

El tractament en qüestió emprarà una immunoglobulina hiperimmune contra el SARS-CoV-2, el patogen que produeix el virus. Des del mes de març passat, Grifols ha col·laborat amb la FDA (les autoritats sanitàries nord-americanes) per recol·lectar el plasma de pacients recuperats i fer-lo servir per trobar una cura.

En els seus avanços per a elaborar un test diagnòstic d'alta sensibilitat davant el virus, Grifols emprarà una tecnologia pròpia coneguda com a Amplificació Mediada per Transcripció, usada habitualment en centres de transfusió i bancs de sang. El seu objectiu és poder arribar a analitzar 1.000 mostres de sang al dia amb cadascun dels seus equips.

Grifols ha aprofitat també la publicació dels seus resultats trimestrals per anunciar l'ampliació de les seves instal·lacions per a la inactivació vírica de plasma als EUA. Allí, cal destacar que disposa d'una planta aïllada i que dedicarà a la producció d'immunoglobulina antiSARS-CoV-2.

Noticias relacionadas

contador