ep grifols presenta noves dadesleficciaseu assaig clinic per tractar lalzheimer
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha iniciat la producció de la seva immunoglobulina hiperinmune com a potencial teràpia d'immunització passiva enfront de la Covid-19. S'espera que les primeres dosis s'obtinguin el mes de juliol de 2020 en el marc d'un assaig clínic.

  • 9,85€
  • 4,72%
  • 7,92€
  • 2,53%

Grifols lidera la producció d'aquesta potencial teràpia d'immunització passiva enfront de la Covid-19 en el marc de la col·laboració establerta amb el govern dels EUA, que inclou la Food and Drug Administration (FDA), els National Institutes of Health (NIH) i l'Autoritat de Desenvolupament i Recerca Biomèdica Avançada (BARDA), entre altres autoritats sanitàries. L'acord també estableix la col·laboració en el desenvolupament d'estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia de la teràpia. La companyia també avança per establir col·laboracions a Europa.

La producció d'immunoglobulines hiperinmunes anti-SARS-CoV-2 s'està duent a terme a la planta de Grifols a Clayton (Carolina del Nord, els EUA) especialment dissenyada per a la producció d'immunoglobulines específiques.

Així mateix, Grifols segueix endavant amb el seu assaig clínic a Espanya per avaluar l'eficàcia de la immunoglobulina intravenosa a altes dosis en l'estabilització o millora dels pacients clínics afectats per la Covid-19.

En aquest cas, a més de l'acció dels anticossos neutralitzadors (les proteïnes que s'uneixen als virus i impedeixen que infectin les cèl·lules humanes) es cerca l'efecte immuno-modulador (la modulació de la resposta immune) que pot tenir la immunoglobulina com a teràpia per aturar la tempesta de citocines associada a alguns pacients greus de Covid-19.

Noticias relacionadas

contador