ep archivo   fbrica de grifols barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols i el fons sobirà de Singapur, GIC, han obtingut totes les autoritzacions reguladores necessàries, entre les quals destaca l'aprovació del Comitè per al Control de les Inversions Estrangeres als Estats Units (CFIUS, per les sigles en anglès), per tancar l'acord anunciat al mes de juny passat.

  • 9,85€
  • 4,72%
  • 7,92€
  • 2,53%

Com a resultat, GIC farà una inversió d'uns 1.000 milions de dòlars en Biomat USA, filial nord-americà 100% propietat de Grifols, i es converteix en un inversor estratègic per a Grifols, amb una participació minoritària en Biomat USA mitjançant l'adquisició d'accions preferents sense dret a vot de nova emissió.

Grifols continuarà controlant tots els aspectes relacionats amb la gestió de Biomat i l'operativa dels 300 centres d'obtenció de plasma que conformen la xarxa als Estats Units. Per tant, tot el plasma recollit continuarà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics mitjançant un contracte a llarg termini.

Alfredo Arroyo, CFO de Grifols, ha declarat que estan "molt satisfets d'haver superat tots els requisits reguladors necessaris per poder tancar aquesta transacció estratègica, que posa de manifest la confiança d'un fons tan solvent com GIC al nostre model de negoci. Seguim avançant i tots els recursos obtinguts es destinaran a amortitzar deute per complir els compromisos adquirits”.

Grifols ha recalcat que segueix treballant "activament" perquè la seva ràtio d'endeutament es pugui reduir de forma ràpida i progressiva fins a situar-se per sota de les 3,5 vegades el 2024.

Noticias relacionadas

contador