ep recurs de grifols
GRIFOLS - Archivo

La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols va registrar un benefici net de 186,4 milions al primer trimestre d'aquest 2020, un 63% més respecte als 114,4 obtinguts durant el mateix període de 2019.

  • 9,99€
  • 1,48%
  • 7,90€
  • 0,77%

La xifra de negoci ha arribat als 1.293 milions d'euros, un 11,8% més, i tenint en compte els projectes interns, externs i d'empreses participades, la inversió total neta en I+D+i s'ha situat en 83,3 milions.

Per divisions, Bioscience continua impulsant el creixement dels ingressos amb unes vendes de 1.040 milions, un 13,6% més; els ingressos de la divisió Diagnostic es mantenen estables en 167,9 milions (+1,4%), així com els de la divisió Hospital (+0,6%), que ascendeixen a 30,7 milions, mentre que la divisió Bio Supplies registra vendes de 64,1 milions, un increment del 24,5%.

El resultat financer s'ha situat en 16,8 milions d'euros, i excloent-ne l'impacte de l'IFRS 163, el deute financer net s'ha situat en 5.803,6 milions d'euros i el ràtio de deute financer net sobre l'Ebitda millora fins a 4,12 vegades.

La farmacèutica ha destacat que compta amb "els recursos i la liquiditat necessaris per complir amb totes les seves obligacions a curt i mitjà termini", i a 31 de març d'aquest exercici, les posicions d'efectiu se situaven en 638 milions, que juntament amb les línies de crèdit no disposades per import de 570 milions, estableixen la posició de liquiditat per sobre de 1.200 milions.

Durant aquest trimestre, els laboratoris i Shanghai RAAS han tancat la seva aliança estratègica a la Xina, una operació que impulsarà la producció, comercialització i desenvolupament dels productes plasmàtics i de les últimes solucions de diagnòstic transfusional al país xinès.

CORONAVIRUS

Grifols manté operatius els seus centres de plasma, els seus complexos industrials i la seva xarxa comercial per continuar fent possible la producció i el subministrament de medicaments plasmàtics, solucions diagnòstiques i hospitalàries amb les "mínimes demores possibles" en el context actual de la pandèmia per coronavirus.

En els últims anys, Grifols ha invertit en augmentar la seva capacitat d'obtenció de plasma i actualment compta amb una xarxa de 300 centres als Estats Units i Alemanya, la qual cosa ha permès augmentar els seus nivells de plasma en un 28% en 2018 i en un 13% al 2019.

A més, lidera un estudi clínic d'eficàcia per a una immunoglobulina hiperinmune antiSARS-CoV-2 en col·laboració amb l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) i altres organismes sanitaris.

També treballa amb les autoritats sanitàries dels Estats Units, Espanya i Alemanya per utilitzar les transfusions directes de plasma de pacients recuperats (plasma convalescent) com a tractament, i ha desenvolupat una prova diagnòstica d'alta sensibilitat per detectar el SARSCoV-2.

La companyia ha destinat 60,2 milions d'euros a inversions productives en el primer trimestre de 2020, i com a part de la seva resposta contra el Covid-19, ha anunciat l'ampliació de les seves instal·lacions per a la inactivació vírica de plasma (per blau de metilè) situades al seu complex industrial de Clayton (els Estats Units), on també compta amb una planta aïllada en la qual produirà la seva immunoglobulina antiSARS-CoV-2.

Noticias relacionadas

contador