ep grifols preve destinar 1400 millonesinversiones productivas2022
EUROPA PRESS
10,23€
  • 0,10€
  • 0,94%

Grifols (+2%) segueix de ral·li. La biofarmacèutica espanyola estén aquest divendres els seus guanys i toca ja màxims històrics de tots els temps als 27,70 euros per acció. Des del seu Dia de l'inversor, celebrat el juny, la companyia acumula ja unes pujades del 21% en l'IBEX.

En aquesta ocasió, està veient impulsada al parquet pel seu salt al mercat africà i la llum verda de l'FDA a Xembify, un medicament de Grifols per fer front a les immunodeficiències primàries.

En el cas del seu salt al continent africà, Grifols va anunciar en un comunicat que desenvoluparà, construirà i automatitzarà l'equipament principal de la nova línia de solucions intravenoses d'aquesta planta, que està previst que comenci a operar el proper any.

En concret, la companyia assenyala que Grifols Engineering, que proporciona serveis de tecnologia i consultoria als sectors farmacèutic i biotecnològic, dissenyarà la línia de fabricació que produirà solucions intravenoses en borsa.

Per la seva banda, l'FDA va aprovar aquest dijous la immunoglobulina subcutània al 20 per cent de concentració, registrat per Grifols amb el nom de Xembify per al tractament d'immunodeficiències primàries. "Aquesta aprovació reforça la llarga trajectòria de compromís de Grifols amb els pacients i els professionals de la salut, ja que ens permet ampliar la cartera d'immunoglobulines disponibles i donar una millor resposta als que pateixen immunodeficiències primàries", han afirmat des de la companyia.

Entre 2015-2017, els volums d'immunoglobulina han experimentat taxes d'anuals de creixement del voltant del 10 per cent per immunodeficiències primàries, secundàries i PDIC 2. La companyia preveu iniciar la comercialització de Xembify als Estats Units durant l'últim trimestre de 2019 i treballa amb les autoritats sanitàries per obtenir la seva aprovació al Canadà, Europa i altres mercats.

Noticias relacionadas

contador