Després de romandre en subhasta de preobertura fins a prop de les 10 hores, Grifols ha tancat el dia amb pujades del 8,81% pels avenços anunciats per la companyia dissabte en el seu assaig clínic AMBAR, amb resultats positius per alentir la progressió de l'Alzheimer.
- 9,14€
- -1,36%
Grifols va presentar aquest dissabte els resultats de la segona fase del seu assaig clínic AMBAR, amb resultats positius per alentir la progressió de pacients en estadi moderat d'Alzheimer, una malaltia que pateixen gairebé 50 milions de persones al món, segons l'OMS.
L'estudi està basat en les propietats terapèutiques del plasma i per a la seva realització han participat pacients amb Alzheimer en estadi lleu i moderat de 41 hospitals europeus i nord-americans.
"Els resultats en la població de pacients amb Alzheimer en estadi moderat assajada han demostrat, amb significació estadística, un alentiment en la progressió de la malaltia el 61%", va explicar Grifols en un comunicat. "(S'han) aconseguit els dos objectius principals d'eficàcia establerts: millora cognitiva i de capacitat per realitzar activitats de la vida diària", va afegir.
Els analistes ja anticipaven que uns resultats favorables en aquest estudi serien un catalitzador molt important per a Grifols. En un informe publicat aquest divendres, els experts de Berenberg assenyalaven que unes bones dades "farien que els resultats del tercer trimestre es convertissin en un espectacle secundari".
Per la seva banda, JP Morgan publicava un informe la setmana passada en què advertia que aquests resultats anaven a decebre, cosa que anava a suposar un dur cop per a la farmacèutica. Finalment, ha passat el contrari i, encara que té les seves reserves respecte al resultat, JP Morgan ha publicat un informe aquest dilluns en què reconeix que, després del càstig sofert per Grifols a causa del temor per l'amenaça de la tecnologia FcRn, "creiem que una major confiança en les seves opcions respecte a l'Alzheimer podria ser ben rebuda". JP Morgan creu que les accions de Grifols reaccionaran a l'alça tot i que l'estudi AMBAR pot considerar-se un "fracàs" des del punt de vista tècnic, en la seva opinió.
Els analistes de Deutsche Bank, per la seva banda, creuen que els resultats de l'estudi són "encoratjadors" però avisen que requereixen confirmació en assajos futurs. En aquest sentit, destaquen la naturalesa "petita" de l'estudi; la manca de resultats estadísticament significatius durant la fase primària en el total de la població; la manca de dades de suport en els biomarcadors.