ep sede de grifols
David Zorrakino - Europa Press

Grifols segueix al punt de mira aquest dimarts, després de viure ahir dilluns una arrencada de setmana molt volàtil, amb pujades que van arribar a ser del 7%, per acabar la jornada amb alces de tot just el 0,25%.

  • 8,42€
  • 5,81%
  • 6,13€
  • 5,24%

El grup xinès Haier va confirmar ahir que segueix endavant, segons el que estava previst, amb la compra del 20% de Shanghai RAAS Blood Products a Grifols. Mentrestant, els analistes es continuen manifestant i Berenberg va publicar la jornada passada una anàlisi molt crítica amb l'informe de Gotham City Research que ha provocat aquesta crisi a l'empresa, assegurant que Grifols acabarà pujant amb força i que poques vegades s'ha generat una oportunitat per a comprar els seus títols a preus tan bons.

Aquest dimarts, El Confidencial publica que Grifols ha sol·licitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) avançar la presentació dels seus resultats del 2023, prevista per al proper 29 de febrer. La seva intenció seria aclarir dubtes i frenar les pressions baixistes sobre la companyia.

"Al marge de si la CNMV accepta o no la sol·licitud, aquesta petició per part de Grifols confirma que els fonamentals de la companyia segueixen intactes", escriuen avui al seu informe diari de mercats els experts de Banc Sabadell. "Nosaltres seguim pensant que la clau per recuperar la confiança és precisament que la companyia faci delivery a nivell operatiu, generació de caixa i reducció de l'endeutament, tant orgànica com inorgànica", afegeixen.

Per part seva, El Economista publica que una dotzena de bufets, dels Estats Units i d'Espanya, estan preparant demandes davant els tribunals per defensar els accionistes de Grifols afectats pel crac a causa de l'informe de Gotham.

Bolsamania us informava la setmana passada que la companyia d'advocats Holzer & Holzer, amb seu a Atlanta (EUA), està investigant si Grifols va complir les lleis federals de valors i fent una crida als afectats perquè els contactin.

"Els despatxos encara estarien analitzant si hi ha algun fet il·lícit i/o base legal que justifiqui la presentació d'una demanda, cosa que no veiem evident tenint en compte que la informació financera que presenta està degudament auditada", escriu Sabadell.

Noticias relacionadas

contador