ep archivo   grifols 20240220103903
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha anunciat que aquest dijous que ha conclòs la auditoria preventiva per a la venda d'una participació accionarial del 20% a Shanghai RAAS (SRAAS) per un import de 1.800 milions de dòlars a Haier Group Corporation, per la qual cosa la companyia dona un nou pas en una operació anunciada a finals de l'any passat.

  • 9,85€
  • 0,61%

El CEO de la farmacèutica espanyola, Thomas H. Glanzmann, ha detallat durant una trucada amb inversors que després de tancar aquest procés la companyia està pendent d'"aprovacions regulatòries" per completar l'operació, cosa que espera assolir durant la primera meitat de l'any. A més, ha reiterat que l'import procedent de la transacció es destinarà "íntegrament" al pagament del deute.

Glanzmann ha aprofitat també la cita per aclarir que passarà a ser president no executiu de Grifols a partir del 2025, amb l'objectiu de "seguir avançat en matèria de govern corporatiu", mentre que Nacho Abia substituirà Glanzmann com a CEO a partir de l'1 d'abril.

Mentrestant, Grifols segueix pendent que resolguin les acusacions llançades pel fons Gotham City Research, un procés sobre el qual la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha assegurat que publicarà en "unes setmanes" la seva anàlisi sobre la situació de la companyia.

En aquest sentit, des de la farmacèutica han recalcat aquest dijous que han remès a l'organisme regulador tota la informació requerida per aclarir la situació, i que ara és temps d'esperar que se'n conegui el veredicte.

"Hem respost en temps i forma a totes les preguntes que hem rebut de la CNMV. Estem aquí per quan estiguin llestos", ha assenyalat Glanzmann, que, a més, ha afegit que després de la polèmica al voltant de les acusacions de Gotham, Grifols ha decidit no cercar "cap nova transacció amb parts vinculades".

Durant la conferència amb inversors, en què els directius de la companyia han analitzat les principals xifres del 2023 i les previsions per al 2024, la farmacèutica ha recalcat que KPMG ha expressat el seu compromís per auditar els resultats anuals. D'aquesta manera, l'empresa "ha rebut confirmació per escrit de KPMG que espera completar els seus procediments interns i emetre la seva opinió d'auditoria abans del 8 de març del 2024, avançant-se a la data límit de la legislació espanyola vigent".

Noticias relacionadas

contador