ep los miembros del consejo de adminisracion de grifols
EUROPA PRESS

Les accions de classe A de Grifols, que son les que cotitzen a l'IBEX 35, celebren aquest dijous la millora de valoració de Barclays (+2,77%), que ha elevat el consell fins a sobreponderar des de neutral i el preu objectiu fins als 18 euros des dels 14 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració de més del 20%.

  • 8,42€
  • 5,81%
  • 6,16€
  • 5,67%

Barclays explica que posa el focus sobre Grifols després de l'anunci de la venda del 20% de l'empresa xinesa Shanghai RASS per 1.800 milions de dòlars que va fer el 29 de desembre passat.

"En fer anàlisis exhaustives d'AATD i Biotest, veiem un perfil de creixement futur resistent. Suposant que el camí cap a un palanquejament inferior a 4 vegades ara està clar de riscos, elevem el nostre preu objectiu fins als 18 euros", indica Barclays.

MIRAR "MÉS ENLLÀ" DEL PALANQUEJAMENT

Barclays entén que el palanquejament ha estat el "principal obstacle" per a Grifols, però creu que "els inversors poden començar a mirar més enllà (...) després de l'anunci del seu pla de desinvertir una participació del 20% en Shanghai RAAS, rebaixant el camí cap a un palanquejament inferior a 4 vegades per a finals de l'any fiscal 2024”.

"Una empresa com Grifols, amb un alt creixement en ingressos i no dependent de catalitzadors clínics, ho hauria de fer bé"

Basant-se en aquest progrés concret, juntament amb millors perspectives de flux d'efectiu lliure i altres opcions inorgàniques per despalanquejar-se, Barclays veu justificació perquè l'acció ho faci millor. "Amb pocs catalitzadors per a les grans farmacèutiques el 2024, creiem que una empresa de salut com Grifols, amb un alt creixement en ingressos i no dependent de catalitzadors clínics, ho hauria de fer bé".

TAXA DE CREIXEMENT DEL 7,7%

En realitzar una anàlisi en profunditat de diferents factors (AATD, cartera de Biotest...), Barclays suggereix que Grifols ofereix una taxa de creixement anual composta (CARG) del 7,7% per al període 2023-2028, enfront de la previsió del consens del 6,1% i la pròpia previsió de Barclays del 6,8%.

En aquest sentit, aquests experts anticipen una "contínua i forta expansió del marge d'EBITDA ajustat", del 22,4% estimat per al 2023 al 27,7% el 2025.

Noticias relacionadas

contador