ep el coconsejero delegado de grifols victor grifols deu el presidente de grifols victor grifols y
GRIFOLS

Grifols cau a la borsa després de revisar de nou a la baixa els nivells d'aprovisionament de plasma que preveu aconseguir aquest any per la pandèmia de covid-19. Els nivells seran un 15% inferiors als de 2019, enfront del 10% de caiguda de la previsió anterior. Les seves accions baixen un 5%, a 25,40 euros.

  • 8,99€
  • 4,17%

Al juny, Grifols va estimar que la seva disponibilitat neta de plasma seria enguany un 10% inferior a la de 2019, però ara ha tornat a reduir les seves previsions.

"Grifols ha tornat a reiterar que, més enllà dels pròxims resultats trimestrals i molt menys de l'evolució del preu de l'acció al mercat, el seu focus està posat en la creació de valor a llarg termini a través de l'excel·lència operativa i a satisfer les demandes dels seus clients, que són allò en què coincidim que són les claus de l'èxit del seu projecte", expliquen des de Renta 4.

"De les tres majors necessitats a nivell global avui dia: el desenvolupament d'una vacuna per prevenir el contagi per SARS-CoV-2, el tractament de la malaltia i millorar-ne el diagnòstic, la companyia ha posat en marxa 25 iniciatives, ha desenvolupat un kit de diagnòstic i es troba immersa en assajos clínics de nous tractaments eficaços basats en derivats plasmàtics", afegeixen aquests experts.

Grifols va avançar que ha consolidat "sòlides plataformes quant al proveïment de matèria primera (plasma sanguini), la base industrial per a la producció d'hemoderivats i un abast comercial global després de les accions de diversificació geogràfica escomeses (el Canadà, la Xina)".

Per això, ara el seu focus està centrat en la innovació, "incloent-hi el desenvolupament d'una nova generació de productes en les seves diverses àrees de negoci. Grifols ha anunciat nous plans d'expansió, tant en les àrees de proveïment de plasma com de fabricació, i ha reiterat el seu compromís amb la seva política de retribució a l'accionista (40% payout), alhora que buscarà mantenir nivells de deute en nivells sota el control de la seva capacitat de generació de caixa", destaca Renta 4.

Com a factor negatiu, Credit Suisse va rebaixar aquest dimecres el preu objectiu de Grifols des dels 32 als 27 euros per acció, la qual cosa va pesar en la cotització del títol.

Noticias relacionadas

contador