ep archivo   fachada de la sede de grifols en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La farmacèutica Grifols ha anunciat un acord de col·laboració amb Google Cloud per aprofitar la tecnologia d'intel·ligència artificial (IA) per accelerar el desenvolupament de nous medicaments biofarmacèutics.

  • 9,99€
  • 1,48%

"L'aplicació de grans models lingüístics d'IA cobrirà totes les fases de desenvolupament dels fàrmacs, incloent-hi la identificació de possibles candidats terapèutics i la gestió de programes d'assajos clínics, amb la finalitat de reduir significativament el temps necessari per llençar nous tractaments", expliquen des de la cotitzada a l'IBEX 35.

Per això, apunten des de Grifols, serà "fonamental" la nova plataforma d'informació científica de Grifols amb dades internes i externes propietat de la companyia, que es podran explotar ràpidament per obtenir informació sobre malalties i de farmacologia.

Així, el descobriment de biomarcadors que identifiquin malalties en la fase primerenca pot conduir a tractaments més eficaços per als pacients. També pot, indiquen, revelar tendències entre cohorts específiques, cosa que permetria una medicina més personalitzada i règims individualitzats, millorant els resultats de l'atenció mèdica.

"Grifols explorarà noves aplicacions i casos pràctics sobre l'anàlisi de dades i la IA al sector biofarmacèutic. També treballarà amb Google Cloud per compartir les millors pràctiques en innovació, incloent-hi noves tecnologies, testatge ràpid de prototips i escalat ràpid. La dinamització dels processos interns de Grifols millorarà l'agilitat dels equips, augmentarà la productivitat i reforçarà la cultura de la innovació", afegeixen des de Grifols.

Albert Grifols Coma-Cros, director d'innovació científica de la farmacèutica, ha assegurat que Grifols "reinventarà la investigació biofarmacèutica tal com l'entenem avui per fer arribar més tractaments a més pacients a més parts del món". "Impulsar el nostre ampli coneixement del sector biofarmacèutic i del plasma amb les tecnologies de dades més avançades de Google Cloud beneficiarà els pacients i la societat", ha afegit.

"Estem encantats de col·laborar amb Grifols per ajudar la companyia a accelerar els seus esforços en R+D i millorar l'atenció als pacients", ha afirmat Isaac Hernández, director general de Google Cloud Iberia. "Les nostres dades i les capacitats de la IA generativa poden ajudar Grifols a obtenir nous coneixements, accelerar el descobriment de nous fàrmacs i tractaments, així com millorar l'eficiència dels processos productius".

Noticias relacionadas

contador