ep fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha arribat a un acord amb els accionistes d'Alkahest per a adquirir el percentatge del capital que encara no controlava, aproximadament el 55%, per 146 milions de dòlars, lliure de deute. No serà necessari cap finançament complementari.

  • 9,85€
  • 4,72%
  • 7,92€
  • 2,53%

El tancament de la transacció està subjecte a l'aprovació de les autoritats de defensa de la competència i s'espera que es produeixi a principis de 2021.

Al març de 2015, Grifols va adquirir aproximadament el 45% del capital de Alkahest i amb aquesta operació passarà a tenir el control total de la companyia.

Alkahest, companyia biotecnològica amb seu a Redwood City (Califòrnia, els Estats Units), es va fundar el 2014 per a investigar l'ús terapèutic de les proteïnes plasmàtiques en malalties relacionades amb l'envelliment. Actualment, té quatre candidats en sis assajos clínics de fase II, que inclouen productes per a trastorns neurodegeneratius, deterioració cognitiva, malalties neuromusculars i oftàlmiques.

La transacció forma part del compromís de Grifols amb la recerca i desenvolupament d'alternatives terapèutiques dissenyades per contribuir al desenvolupament, tant científic com social. A més, s'emmarca en la seva estratègia de complementar la seva actual gamma de tractaments amb proteïnes plasmàtiques i productes de diagnòstic per tractar i diagnosticar malalties greus, així com millorar la qualitat de vida de les persones.

Noticias relacionadas

contador